Flere økologer arbejder på at blive selvforsynende

Flere økologer er i gang med at blive selvforsynende, fortæller Økologirådgivning Danmark, der de sidste fire måneder har autoriseret mange tusind hektar.

Flere økologer arbejder på at blive selvforsynende med foder. Det skriver Økologirådgivning Danmark i en pressemeddelelse.

ØkologiRådgivning Danmark har på fire måneder - fra maj til september - autoriseret 2.500 hektar til økologisk drift hos eksisterende og nye kunder, og dermed fået godkendt en forøgelse af det økologiske areal.

Ifølge ØkologiRådgivning Danmarks plantechef, Claus Østergaard, sker den største del af væksten hos etablerede økologer. 

"Det er udtryk for, at de ønsker at være selvforsynende med foder i højere grad. Det kan godt være, det er billigt at købe økologisk korn lige nu, men økologer har generelt høje priser på proteinfoder. Med et øget areal kan de dyrke mere bælgsæd og gøre sig mere uafhængige af markedsprisen på protein. Lige nu peger alt i retning af, at vi ikke skal basere fremtiden på soja fra Kina, så også i det perspektiv er selvforsyning en god ide", konstaterer Claus Østergaard. 

Hvis interessen for omlægning i andre dele af landet er den samme som hos Økologirådgivning Danmark, svarer det til en samlet vækst på landsbasis på de fire måneder på omkring 10.000 ha, konstaterer Claus Østergaard.

"Hvor mange flere, der kommer til frem til næste deadline i april 2021, ved vi selvfølgelig ikke, men interessen for omlægning ser ud til at være intakt og stabil, til trods for de aktuelt lave priser på økologisk korn", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle