Flere landmænd vil have del i pyrolysemidler

Blandt ansøgerne til pyrolysemidlerne er der to svineproducenter.

Flere landbrug er blandt hovedansøgerne til den pulje på 200 millioner kroner, der er afsat på finansloven til satsninger på pyrolyse.

Det skriver Agriwatch, der har fået aktindsigt i Energistyrelsens liste over ansøgere.

Blandt ansøgerne er griseproducent Thomas Kjær fra Vrejlev Møllegård, der ligger ved Vrå i Nordjylland. Gennem selskabet Vrejlev Energi har han søgt om et tilskud på 62,9 millioner kroner.

- Pyrolyseanlægget skal gerne være medvirkende til, at jeg kan differentiere mig i min branche. Det er både, fordi jeg synes, det er interessant og gerne vil være en del af det. Men det er også, fordi jeg gerne vil fremtidssikre mit landbrug. Det er der ingen tvivl om, fortæller Thomas Kjær til Agriwatch.

En anden ansøger er ifølge Agriwatch storlandbruget Tybjerggaard ved sjællandske Herlufmagle, der gennem selskabet Susaa Bioenergi har søgt om et tilskud på 51,7 mio. kr.

Netop i år ventes de første kommercielle pyrolyseanlæg at stå klar. Ifølge en af producenterne, Stiesdal, der står bag anlæg med navnet SkyClean, vil anlæg under visse forudsætninger have en tilbagebetalingstid på 6-7 år.

Ifølge landbrugsaftalen fra efteråret 2021 skal pyrolyseteknologien levere en CO2-reduktion på 2 mio. ton i 2030. Det burde være muligt at nå, vurderer direktør hos Stiesdal.

Også Frichs Pyrolysis fra Horsens venter at bygge sine to første kommercielle anlæg i 2022.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle