Flere selskaber relateret til stor griseproducents konkurs bukker under

Serupgård Holding og et ejendomsselskab er erklæret konkurs

Nedturen fortsætter for den tidligere griseproducent Christian Nors og hans familie, som nu må se flere af deres selskaber gå konkurs.

Christian Nors, som især er kendt for smågriseproduktion, gik konkurs med en lang række selskaber i foråret og er desuden personligt konkurs.

Nu har kurator i dette konkursbo, advokat Flemming Jensen fra advokatfirmaet af samme navn i Herning, begæret Serupgård Holding ApS og Serupgård Ejendomme Aps konkurs.

Det bekræfter Flemming Jensen over for LandbrugsAvisen, ligesom det fremgår af Statstidende.

Begge selskaber er ejet af Christian Nors børn, mens Christian Nors er indsat som direktør. 

Ejendomsselskabet frasolgte i juni selskabets ejendomme inklusiv besætninger, og det er tilgodehavender herfra, som kurator Flemming Jensen nu går efter.

- Jeg vil ikke oplyse, hvor store tilgodehavender der er. Det er derfor, vi har begæret selskaberne konkurs, så vi kan se, om salget af ejendommene er sket på markedsvilkår. Der er blandt andet et provenu på en halv million kroner, vi har bedt om at få udbetalt, siger Flemming Jensen til Landbrugsavisen.dk. 

Bedre overblik

Da Christian Nors gik konkurs i foråret, havde Flemming Jensen et betydelig bedre overblik over konkursboet. Det har han ikke nu, da det er børnene som har ejet Serupgård.

- Det er ikke en del af Nors-koncernen. I foråret havde jeg et bedre datarum til at få overblikket. Det har jeg ikke nu, og det er det, vi forsøger at få med konkursbegæringen, siger Flemming Jensen, der ikke ved, om der kommer flere konkurser i relation til Christian Nors.

Priser var årsagen til konkurs

Baggrunden for konkursen i Christian Nors’ selskaber i foråret var ifølge Christian Nors smågrisepriserne de seneste år, der var ramt af såvel corona som afrikansk svinepest (ASF).

Til Agriwatch forklarede han, at man blandt andet forsøgte at have færre søer, men fede grisene færdige.

- Men det nåede vi ikke i mål med i tide, forklarede han til Agriwatch.

I sidste ende var det så en udløbet bankaftale, der ikke blev forlænget, som var årsag til konkursen ifølge mediet.

Christian Nors har ikke ønsket at udtale sig til LandbrugsAvisen om konkursen i Serupgård-selskaberne.

Men til Agriwatch oplyser han, at det er tomme selskaber, som nu er under konkurs.

Ejendommene blev efter at have været til salg i to år solgt i fri handel i juni måned.

- Det blev endeligt tinglyst midt i juni. Baggrunden var, at vi fik tilbudt en fornuftig pris på aktiverne, siger Christian Nors til Agriwatch og forstår ikke, at kurator mener, der er tilgodehavender.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle