Flere penge på finansloven til drikkevandsbeskyttelse

Vandselskabernes brancheorganisation, Danva hilser flere penge på finansloven til grundvandsbeskyttelse velkommen. Der afsættes samlet set 123,5 millioner kroner mere, som skal understøtte sikringen af rent drikkevand for fremtiden.

I aftalen til finansloven er der afsat nye midler til sikring af drikkevandet. Pengene går til Drikkevandsfonden og Klimaskovfonden.

- Vi hilser de nye midler fra finansloven meget velkommen. Selvom det koster milliarder at beskytte grundvandet, så har alle beløb til projekter, der kan understøtte formålet, betydning for at sikre drikkevandet en gang for alle, siger direktør i Danva, Carl-Emil Larsen i en pressemeddelelse.

Der er i alt afsat yderligere 23,5 millioner kroner til Drikkevandsfonden. De kommer oveni i de 170 millioner kroner, som blev afsat ved aftalen til finanslov i 2022. Desuden er der afsat 100 millioner kroner til Klimaskovfonden, hvor pengene er øremærket skovrejsning i forbindelse med beskyttelse af grundvandet mod påvirkning af pesticider

Hos Danvar arbejder man for, at investeringerne i grundvandsbeskyttelse også skal kunne finansieres ved hjælp af skattekroner og ikke kun via vandtaksten.

- Derfor er vi rigtig glade for endnu flere statslige midler fra finansloven. Og vi kan konstatere ud fra antallet af ansøgninger til Drikkevandsfonden, at der er et stort behov for pengene. Den bidrager til, at drikkevandet bliver beskyttet tidligere, end det ellers ville være blevet uden statsmidlerne. De projekter med frivillige aftaler og sløjfning af spøgelsesbrønde, der får midler, bliver færdige før tid både på grund af pengene og ikke mindst, fordi en deadline for ansøgninger er afgørende for fremdriften, så parterne får aftalerne på plads, siger Carl-Emil Larsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle