Flere rådyr aflivet - hænger fast i vildsvinehegn

Vildsvinehegnet langs den dansk-tyske grænse har allerede kostet flere rådyr livet. Ifølge en skovrider i Naturstyrelsen er det umuligt helt at undgå. 

To gårdejere, der bor klos op af vildsvinehegnet ved det danske-tyske grænse i Frøslev,har inden for ganske kort tid været nødsaget til at aflive rådyr, der hang fast i hegnet.

Det skriver jv.dk.

"Det er første gang, jeg hører om det konkret i forbindelse med vildsvinehegnet. Det er dog en kendt problemstilling, at det sker i forbindelse med hegn i det åbne land", siger Bent Rasmussen fra Naturstyrelsen til avisen.

Opsætningen af det omkring 70 kilometer lange hegn startede i slutningen af januar i år, og man har valgt at bruge et hegn, der skulle minimere risikoen for at dyr kommer til skade, men den kan ikke fjernes helt.

Vildsvinehegnet langs den dansk-tyske grænse er halvandet meter højt, og det burde ikke være et problem for et rådyr at springe over.

 

 

 


 
 


Hos Dyrenes Beskyttelse ved man også, at dyr kan komme til skade, når der bliver sat hegn op i det åbne landskab. Det er dog alligevel lidt overraskende for biolog Michael Carlsen, at det allerede har været nødvendigt at aflive tre rådyr på en forholdsvis kort strækning.

- Det kommer lidt bag på mig, og spørgsmålet er, hvor stort omfanget bliver. Der er altid en risiko med hegn, og jeg kunne godt frygte, at omfanget bliver stort, siger Michael Carlsen.

 

- Rådyr burde i princippet kunne springe over et hegn på halvanden meter. Men når de bliver skræmt, så holder de op med at tænke fornuftigt og går i panik, siger Michael Carlsen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle