Flere slagterier i samme kommune ramt af coronavirus

Medarbejdere på flere fødevarevirksomheder i Vejen Kommune er smittet med coronavirus.

Tre fødevarevirksomheder i Vejen Kommune er ramt af coronavirus. 

Det drejer sig om medarbejdere på SB Porks svineslagteri i Brørup, Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted og hos pakkeriet Skare Meat Packers i Vejen.

Det får kommunens samlede smittetryk til at stige betrageligt, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

"Der har i længere tid været en del smittede spredt over hele kommunen, men ud af de 45 nye smittede den seneste uge er der en overrepræsentation af medarbejdere fra de tre fødevarevirksomheder. Det ændrer ikke på, at vi alle sammen skal være opmærksomme på, at vi kan blive smittet, for der er også nye smittede i den brede befolkning", siger borgmester Egon Fræhr (V) i meddelelsen.

I en pressemeddelese fra Tican fremgår det, at man mandag-tirsdag screenede alle medarbejdere på fabrikken i Brørup. Her fandt man at 16 ud af de 416 testede medarbejdere var smittet.

Han appellerer til, at alle husker på rådene om at spritte hænder, holde afstand og blive hjemme, hvis man føler sig syg, da smitten kan sprede sig yderligere, hvis ikke anbefalingerne følges.

"De ramte virksomheder gør alt hvad de kan for at få situationen under kontrol. De har temperaturmåling af deres ansatte, arbejder i vid udstrækning med mundbind og er lynhurtige til at sætte ind med test af deres medarbejdere. Vi assisterer virksomhederne så godt vi kan. Det gælder blandt andet i forhold til at skaffe boliger til folk, der har behov for at isolere sig", siger borgmester Egon Fræhr.

"Med virksomhedernes store indsats og iagttagelse af de gode råd kan vi sammen medvirke til at smitten ikke breder sig yderligere i Vejen Kommune", slutter Egon Fræhr.

Opdateret onsdag kl. 06:55 med oplysninger om antal smittede fra Tican.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle