Flere smittede: Danish Crown lukker Ringsted-slagteriet den kommende uge

Næsten 150 er nu testet positive og Danish Crown lukker hele slagteriet i et forsøg på at begrænse smitten.

Smitten er nu så udbredt blandt medarbejderne på Ringsted-slagteriet hos Danish Crown, at hele slagteriet lukkes i en uge i et forsøg på at få brudt smittekæderne.

Lørdag morgen stod det nemlig klart, at yderligere 22 medarbejdere er testet positive i de tests, der blev gennemført torsdag. Dermed er samlet knap 150 medarbejdere ud af de i alt 850 ansatte på den sjællandske arbejdsplads smittet med covid-19.

"Det er voldsomt at stå i en situation, hvor næsten 150 medarbejdere er smittede, og hvor mange af dem er syge. Det gør ondt på os alle i Danish Crown", udtaler øverste chef i slagteriselskabet Jais Valeur i en pressemeddelelse om sitautionen.

For at sikre en effektiv indsats mod yderligere spredning af smitten, skal alle medarbejdere på slagteriet nu betragte sig selv som værende nære kontakter. Det vil sige, at de skal gå i selvisolation i en uge, hvor de bliver hjemme uden besøg og så vidt muligt overholder både afstand til andre samt følger Sundhedsstyrelsens øvrige retningslinjer.

"Vi har hele tiden vidst, at en nedlukning kunne blive nødvendig. Udviklingen i smittetallene den seneste uge tyder ikke på en eksplosion i smittespredningen, men omvendt er det heller ikke gennem det intensive testprogram lykkedes at inddæmme smitten som håbet. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker slagteriet ned", siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Vil ikke påvirke kunder

Den egentlige nedlukning af slagteriet vil ske i løbet af mandagen. Der vil ikke blive slagtet på mandag, men kølerummene er lige nu fyldt op, og derfor vil en gruppe medarbejdere møde på arbejde for at tømme slagteriet for varer.

Danish Crown vil i samarbejde med sundhedsmyndighederne sikre, at alle medarbejdere hos Danish Crown i Ringsted i løbet af det næste døgn modtager konkret information i deres e-Boks, så de ved, hvordan de skal forholde sig.

Danish Crown forventer ikke, at nedlukningen vil påvirke koncernens danske kunder.

Det fremgår ikke af pressemeddelesen, hvor lukningen vil påvirke slagtesituationen. I torsdags meldte Danish Crown, at tilmeldingerne i disse uger er højere end normalt og at koncernen derfor ender med at være  bagud med cirka en dag på slagtningerne, hvis alt gik som forventet i den kommende uge.

Med lukningen af slagteriet i Ringsted vil den plan formentlig blive noget forskubbet.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle