Flere tilfælde af ASF i tysk delstat tæt på Danmarks grænse

Der er fundet yderligere tilfælde af afrikansk svinepest i vildsvin i tysk delstat.

Myndighederne i Tyskland melder om flere fund af afrikans svinepest i vildsvin i delstaten Mecklenburg- Vorpommern. 

Det skriver Agrarheute. 

Friedrich Loeffler Instituttet har bekræftet fund af yderligere tre inficerede vildsvin. Smitten er derfor mere udbredt i vildsvinebestanden end de tyske myndigheder først antog. 

Den 16. november blev en tamsvinebesætning i samme delstat, nær Rostock, konstateret smittet, hvilket var det første tilfælde i det område.

Det er ikke mere end en uge siden at landbrugsminister Till Backhaus erklærede, at der ikke var tegn på afrikansk svinepest i vildsvinebestanden omkring gården i Rostock-distriktet, der er ramt af afrikansk svinepest.

Det er ikke meldt ud, hvordan smitten er kommet ind i tamsvinebesætningen.

De tyske myndigheder arbejder nu på at få skud alle vildsvin i området for at forhindre at smitten spredes yderligere.

Dansk bekymring

Fredag udtalte formand for L&F Gris Erik Larsen,  at udviklingen i Tyskland er bekymrende.

”Det viser desværre, at der ikke er styr på afrikansk svinepest i Tyskland”, sagde han fredag og man må formode, at de flere tilfælde ikke gør bekymringen mindre. 

Erik Larsen sætter fortsat sin lid til at de danske forholdsregler med vildsvinehegnet og obligatorisk vask ved grænsen er tilstrækkelige til at holde sygdommen ude af Danmark, men kom alligevel med en henstilling til sine kolleger og til alle jægere.

”Drop vildsvinejagt. Det er en unødig risiko at løbe, uanset hvilket land man rejser til”, siger Erik Larsen, der opfordrer til også at droppe jagt på hjortevildt.

 

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle