Flygtninge fik god oplevelse ved Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Naturskolen ved JU Århus dannede ramme om dialog og kulturforståelse, da seks studerende fra Diakonhøjskolen inviterede en gruppe minoritetskvinder og deres børn med på bondegårdsbesøg.

Når det danske sprog er svært at lære – og den danske kultur er meget forskellig fra den, man kender fra sit eget land – så må man tage alternative midler i brug for at skabe en fælles forståelse.

Sådan lød tesen, da seks studerende fra Diakonhøjskolen inviterede en gruppe minoritetskvinder og deres børn med på Naturskolen ved Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

Ny i Danmark

Turen til Naturskolen var afslutningen på et længerevarende valgmodul med titlen ”Ny i Danmark”, og formålet med besøget var at styrke kvindernes forståelse for ”det danske” ved at give dem en god og konkret oplevelse. Det fortæller studerende på Diakonhøjskolen Mette Pedersen i en pressemeddelelse:

”Aktiviteten skulle give mening i forhold til det her med at være ny i Danmark, og vi ville især gerne have fokus på kommunikationen, der hurtigt bliver en svær størrelse, hvis den ikke er håndgribelig. En kalv og en ko er til at forholde sig til – også rent sprogligt – så derfor var en tur på landet et oplagt valg for os,” forklarer Mette Pedersen.

3F går efter højere løn til landbrugsansatte i ny overenskomst 19. januar · 06:56

Store smil i stalden

På Naturskolen hilste gruppen på både grise, geder, høns og krybdyr, men det var især mødet med køerne i stalden gav anledning til store smil og gode snakke. Via tolk fortalte en kurdisk kvinde for eksempel, hvordan hun selv havde haft malkekøer i Irak og var vant til at malke med hånden:

"Det bringer mange minder frem at være her, og den kærlighed, jeg har til dyrene, dukker op igen lige med det samme," fortalte den ældre kvinde, mens gruppen gik igennem kostalden.

Turen til Naturskolen var finansieret af midler, som de studerende selv har skaffet. Diakonhøjskolen uddanner blandt andet professionsbachelorer i socialpædagogik, kultur og kommunikation.

Faktaboks

  • Naturskolen ved JU Århus er et nyåbnet tilbud til folkeskoleelever, højskoler og andre interesserede. Naturskolen har blandt andet til formål at mindske afstanden mellem by og land og skabe større forståelse for landbrugets vilkår.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu