Flyttede fra gården efter 33 år men kommer gerne på besøg i høsttiden

Selvom det er fire år siden at Birthe Faber Rasmussen flyttede fra gården, så trækker det stadig i hende, når det bliver høsttid.

Selvom Birthe Faber Rasmussen ikke længere bor på den gård, hun ejer sammen med sin mand, så nyder hun stadig at komme på besøg. Især høsttiden betyder noget særligt for hende.

"Vi nåede at bo på gården i 33 år, men for fire år siden byttede vi bolig med vores søn Erik, og vi bor nu i præstegården i Jellinge by", siger Birthe Faber Rasmussen.

Præstegården havde Birthe Faber Rasmussen og hendes mand Per købt tilbage i 2011, og det har hele tiden været planen, at de skulle bo der.

"Dengang var vores søn kun 25 år, så vi syntes, det var for tidligt for ham at overtage det hele. Sådan noget kræver god tid og planlægning, så Erik flyttede ind i præstegården og boede der, indtil vi byttede ejendomme i 2015". 

Borgmesteren med ombord

Selvom parret nu er fraflyttet, så ejer de altså stadig gården, deres søn og svigerdatter nu bor på.

"Han bor der og er også med til at drive den. Jeg vil tro, at han overtager inden for de næste fem år, hvis alt går som det skal. Selvom vores søn overtager, tror jeg ikke min mand har planer om at stoppe", siger Birthe Faber Rasmussen.

Hun uddyber, at Per Rasmussen og sønnen Erik driver omkring 495 hektar planteavl sammen med Jens Ejner Christensen, som udover at være landmand også er borgmester i Vejle.

På jorden dyrkes der spinat, rug, raps, hvede, byg og hestebønner.

Mange minder

Da Birthe Faber Rasmussen ikke længere bor på gården, slipper hun også for alle de forpligtelser der følger med, men det har hun nu ikke noget imod.

"Jeg nyder at kunne slappe af i høsttiden. Det er en kæmpe glæde at komme derud, og jeg føler mig altid så velkommen. Jeg har mange minder derude, men har det fint med at være på besøg. Forleden havde min svigerdatter Maria lavet kaffe, og jeg havde tage kage med. Så sad vi i haven og nød kaffen. Det er dejligt at se, de holder det så pænt", siger hun. 

Landbrug er ikke for alle

Da kaffen var drukket, kom Birthe Faber Rasmussen med en tur i marken. Selvom hun ikke længere har noget ansvar i høsten, vil hun gerne med ud i sønnens New Holland.

"Jeg nyder at være med min søn ude at høste et par omgange i marken, så får vi samtidig snakket lidt om løst og fast. Erik fortalte mig, at han glæder sig meget til høsten hvert år, men han kan også godt glæde sig til at blive færdig. Trætheden begynder at melde sig", siger Birthe Faber Rasmussen.

Hun mener ikke, det er for alle at have en landmand som partner.

"Høsten er virkelig en hektisk tid, især fordi man skal affinde sig med, at ens mand er meget væk. Min søn har heldigvis fundet en god kæreste, som virkelig træder til og hjælper, hvor der er behov for det. Hun tager ud med mad til ham hver eneste aften og bliver og spiser sammen med ham. Før i tiden gik kvinderne jo hjemme, men i dag har de også job, der skal passes. Det er næsten som at have to jobs, og det skal man være indstillet på", siger hun. 

Heldigvis kan hele familien snart puste lidt ud, da høsten lakker mod enden. 

"De er nu færdige med 420 hektar og mangler de sidste 75 hektar med hvede og hestebønner, min søn mener de har omkring tre dages arbejde tilbage", fortæller Birthe Faber Rasmussen.

Birthe Faber Rasmussen deltager i Skyd Høsten Bedst med sine billeder.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle