Foderfabrik forvandlet til spøgelseshus: Direktør forstår ikke erstatning tager så lang tid

Først var forventningen at Fodercentralen Limfjorden ville modtage erstatning for nedlukningen i løber af 2023, men virksomheden venter stadig på en afgørelse.

Et spøgelseshus på 7.000 kvadratmeter. Det er hvad minkfodercentralen er forvandle til, for Fodercentralen Limfjorden står på tredje år gabende tomt ved Støvring. 

Det skriver Maskinbladet, der har talt med direktør Kim Mortensen, der har svært ved at forstå, hvorfor der ikke er skred i erstatningssagerne for følgevirksomhederne til minkerhvervet.

For efter tre år er egenkapitalen næsten opbrug til vedligeholdelse af bygningerne, mens produktionsapparatet står og bliver mindre og mindre værd for staten at overtage.

Fodercentralen blev besigtiget af taksationskommissionen før sommerferien i 2023, fortæller Kim Mortensen, der fik at vide, at man kunne forvente at få en erstatning ved udgangen af 2023. Siden har de intet hørt til deres sag. 

- Vi må intet røre, sælge eller ændre på. Det betyder, at 12 lastbiler, 13 tankvogne, ja hele produktionsudstyret står stille og mister værdi. Det første år startede vi lastbilerne cirka hver 14. dag, men de sidste to år har de stået fuldstændig stille. Jeg kan også tydeligt se på for eksempel vores ventilationsanlæg, at det ruster. I det hele taget er det ikke godt for nogen former for maskiner eller køretøjer at stå stille, det slider faktisk mere, end hvis de var i brug, fortæller han.

Fodercentralen er ejet af 300 andelshavere og var Danmarks største, da virksomheden var i fuld drift.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle