Udenlandske fodermestre og driftsledere kan nu få opholdstilladelse til fire år ad gangen

Fra i dag kan udenlandske fodermestre og driftsledere få forlænget deres opholdstilladelser for fire år ad gangen. Det fremgår af ny bekendtgørelse.

Udenlandske fodermestre og driftsledere kan nu få opholdstilladelse til fire år ad gangen, frem for, som i dag, kun for hhv. 1, 2 og 3 år ad gangen.

Det fremgår af en bekendtgørelse, som træder i kraft i dag, 8. februar 2022.

Muligheden for længere opholdstilladelse for ansatte i landbruget indgår i  en politisk aftale, som regeringen 21. januar indgik med SF, Dansk Folkeparti, Radikale og Kristendemokraterne.

Giver tryghed

I Landbrug & Fødevarer er viceformand Lone Andersen tilfreds med ændringen.

"Det vil skabe mere tryghed og være en lettelse for både arbejdsgivere og arbejdstagere, at dygtige fodermestre og driftsledere ikke skal søge om opholdstillaldelser så ofte som nu", siger hun.
"Man skal huske, at nogle af dem etablerer sig og køber hus her i Danmark".

Lone Andersen beklager dog samtidig, at  endnu ikke er politisk enighed om at sænke den såkaldte beløbsgrænse med et konkret beløb. 

"Det er vigtigt for fødevarevirksomhederne, at beløbsgrænsen bliver sænket, men desværre er der stadig nogle, der hænger i bremsen".

Beløbsgrænsen er i dag 448.000 kroner.
Regeringen og SF, Radikal og Kristendemokraterne har foreslået at sænke den til 375.000 kroner i en afgræmset periode på to år.

Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige har foreslået at sænke beløbsgrænsen til 360.000 kroner. Dansk Folkeparti er imod at sænke beløbsgrænsen.

Faktaboks

Fra aftalen:

”Længere opholdstilladelse for ansatte i landbruget.

  • Aftalepartierne er enige om, at varigheden af opholdstilladelser til fodermestre og driftsledere fremover skal kunne være op til 4 år ad gangen frem for som i dag kun hhv. 1, 2 og 3 år ad gangen.
  • Forlængelsen af den periode, der kan meddeles opholdstilladelse for efter fodermester- og driftslederordningen, vil bidrage til at skabe en højere grad af tryghed omkring opholdet i Danmark for ansatte i landbruget.” 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle