Folketinget er delt i spørgsmålet om genoptagelse af minkerhvervet

Forbuddet mod minkavl i Danmark udløber til nytår, og der er stor uenighed blandt ordførerne på Christiansborg, om hvorvidt forbuddet bør forlænges eller minkavlerne skal have grønt lys til at starte op igen.

De af landets minkavlere, der fortsat overvejer at starte op igen, går efterhånden og tripper nervøst. Det er nemlig ved at være sidste udkald for at få bestilt nye avlsdyr.

På Christiansborg er der dog stadig intet nyt om, hvorvidt forbuddet mod minkavl bliver forlænget efter nytår, og der hersker da også en vis uenighed blandt ordførerne. Det skriver Børsen.

Enhedslisten udtrykker tydeligt at man er i mod at minkavlerne kan starte op igen.

"Vores holdning er, at man skal vedtage en lovgivning, som permanent forbyder minkavl i Danmark. Vi har i rigtig mange år haft fokus på en dyrevelfærdsmæssig tilgang til, at man ikke skal avle mink. Det er så blevet suppleret med de sundhedsmæssige aspekter, som er kommet frem, i forbindelse med corona brød ud" siger Søren Egge Rasmussen, landbrugsordfører for Enhedslisten til mediet. 

Modsat mener både De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, at det skal være muligt at avle mink i Danmark igen. Fra Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn lyder det, at Folketingets partier vil blive indkaldt til drøftelser "snarest". 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle