Fond afsætter 100 mio. kr. årligt til forskning i bæredygtige fødevarer

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt til forskning i fremtidens landbrug og bæredygtige fødevarer.

Nordiske forskere kan nu søge bevillinger til forskningsprojekter inden for planter, landbrug og fødevarer, efter Novo Nordisk Fonden har lanceret et nyt program med et årligt budget på 100 mio. kr., der skal styrke forskningen på disse områder.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

"Vi vil støtte en række projekter hvert år. Ambitionen er, at de skal bidrage med viden, der kan hjælpe med at løse klima-, miljø-, og fødevareudfordringerne, som kun bliver mere presserende, efterhånden som verdens befolkning vokser. Man skal ikke have en forretningsplan med i baglommen. Det er de originale, vilde idéer, vi vil støtte, og forskerne vil få plads til at tænke og arbejde frit," siger Claus Felby, chef for biotekforskning hos Novo Nordisk Fonden.

Ifølge fonden er der behov for nye løsninger på landbrugs- og fødevareområdet ligesom at produktionen af bæredygtige fødevarer skal øges i takt med, at det globale befolkningstal stiger og forventes at nå op imod 10 mia. i 2050.

"Der er behov for nytænkning, og udgangspunkt kan meget vel være visionære tanker, om hvad vi skal spise, når yderligere 3 mia. mennesker skal have mad på bordet, og jorden skal kunne bære det", skriver fonden i pressemeddelelse.

Det forventes, at der vil blive uddelt ca. 25 stipendier årligt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle