Forbered din bedrift på næste mælkeprisfald

2017 bliver et år, hvor vi kan fintune bedriften til en tid, hvor mælkeprisen igen kan komme under pres.

Af Bruno Due, kvægbrugskonsulent, Syddansk Kvæg

2017 bliver rigtig mange steder, året for mange vedligeholdelsesopgaver på maskiner og bygninger, små investeringer og forhåbentlig også nedbringelse af kassekreditten. Et år, hvor vi får mulighed for at kigge fremad og fintune bedriften til en tid, hvor mælkeprisen igen kan komme under pres.

Vi må dog ikke glemme ”reparationerne” på den besætning vi har ude i stalden. For at have en så god og sund besætning som mulig, kræver det faktisk både investeringer og vedligehold af vores besætning.

Sygdomme i stalden er en meget begrænsende faktor i at opnå en god bundlinje. Sygdomme som Salmonella Dublin og Paratuberkulose koster hvert år, dansk kvægbrug, rigtig mange penge.

Derfor er det i år som 2017, at vi skal tage den investering det kræver at få taget de mælke- og blodprøver der skal til for, at få saneret besætningen helt fri. Ved at sanere besætningen står du som landmand meget bedre rustet til fremtiden. Potentielt højere mælkeydelse, lavere dødelighed og højere priser på køer og tyrekalve til levebrug, må være motivation nok til at komme i gang med disse saneringsprogrammer.

Mener du, som mælkeproducent, at du stadig mangler det sidste spark for at komme i gang, så kontakt Betina Tvistholm, SEGES, hvis du har problemer med Salmonella Dublin. Betina tilbyder gratis besætningsbesøg til alle besætninger i Status 2.

Når det kommer til Paratuberkulose, så er Eurofins ude med en lidt sjov udfordring lige nu. Udfordringen er, om du som landmand, tør melde dig til at få taget 30 ParaTB prøver ved næste ydelseskontrol og derved få svar på, om sygdommen påvirker sundheden og økonomien i din besætning.

Eurofins tilbyder at hvis resultat af prøverne viser, at du ikke har Paratuberkulose i din besætning, så betaler Eurofins for de 30 prøver. Er prøverne derimod positive, så betaler besætningsejer selv de 895,50 kr. for de 30 prøver. Er du interesseret så kontakt dit lokale RYK kontor og tilmeld dig.

Men tør du tage udfordringen?

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.