Forbud mod jagt og lystfiskeri skydes ned

EU-Parlamentariker ser frem til, at der sker en ændring i EU-Kommissionens forslag.

Europa-Kommissionens forslag, der vil forbyde jagt og lystfiskeri i strengt beskyttede naturområder, ser nu ud til at blive droppet. Forslaget er en del af Kommissionens udkast til EU’s kommende biodiversitetsstrategi.

”Jeg har presset på for, at forslaget bliver droppet, og nu ser det ud til, at det lykkes. Det er en rigtig god nyhed for både naturen, jægere og lystfiskere”, siger Asger Christensen i en pressemeddelse.

I EU-Kommissionens udkast til biodiversitetsstrategien sidestilles miljøpåvirkningen af jagt og lystfiskeri med minedrift. Men den del af teksten forventes nu at blive fjernet. Sammenligningen er ifølge Venstre-politikeren helt ude af proportioner.

”Den belastning, som miljøet og biodiversiteten udsættes for under minedrift, kan selvfølgelig ikke sammenlignes med bæredygtig jagts aftryk på naturen. I Danmark beviser vi dagligt, at biodiversitet og bæredygtig jagt sagtens kan gå hånd i hånd. Derfor er jeg glad for, at det nu lader til, at Kommissionens forslag bliver skudt ned en gang for alle,” siger europarlamentarikeren.

Danske jægere er allerede underlagt mange restriktioner. For eksempel tilpasses jagttiderne jævnligt for netop at sikre sunde, bæredygtige dyrebestande herhjemme. 

I Danmark bidrager jægere til at regulere eksempelvis hjortevildt, så danske bestande ikke vokser sig for store. Samtidig undgås alvorlige udbrud af farlige sygdomme. 

Jægere bidrager desuden til at regulere invasive dyrearter som mårhunde, vildsvin og vaskebjørne, der har en negativ påvirkning på biodiversiteten. 

”Det er vigtigt, vi sætter fokus på naturbeskyttelse både til lands og til vands. Men vi må ikke ekskludere ansvarsbevidste naturbrugere. Som landmand og jæger elsker jeg at færdes i naturen. Vi sætter en dyd i bæredygtig forvaltning af natur, vildt og fisk. Sådan beskytter vi både dyr og afgrøder. Forslaget er altså et decideret fejlskud", siger Asger Christensen.

Et forbud vil derudover gøre dele af Danmark mindre værd. Jord, der ikke tjener andre formål end at drive jagt, vil falde i værdi i de strengt beskyttede naturområder. Dertil vil landmænd, der lejer jord ud til jægere, tabe indtægt. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle