Forening klager over Arlas øko-kampagne

Margarine Foreningen har klaget over Arlas klimakreditter, som foreningen mener er greenwashing. Arla afviser igen anklagerne.

Arlas klimakompensering af deres ØKO-serie er greenwashing, det mener Margarine Foreningen, der har klaget til Fødevarestyrelsen. Foreningen forlanger desuden et forbud med Arlas kampange, der kører lige nu. Det skriver Mælkeritidende

I november meldte Arla, at mejeriets økologiske mælk og mejeriprodukter fremover vil være CO2-kompenseret for den udledning, der måtte være ved produktionen.

Men det er ikke alle Arlas økologiske produkter, der er omfattet af klimakreditterne. Eksempelvis er Gul Ost ikke omfattet. Det vildleder forbrugerne, mener Frederik Madsen, sekretariatschef i Margarine Foreningen i en pressemeddelelse.

Dermed "greenwasher" Arla sine produkter, der alle virker grønnere og mere klimakorrekte, selvom det kun gælder ØKO-serien, mener foreningen.

Til Mælkeritidende forklarer marketingdirektør i Arla Hanne Søndergaard, at hun har svært ved at forstå klagen.

"Vi tager Margarine Foreningens klage med sindsro. Vi klimakompenserer endnu ikke alle Arlas produkter, men vores Arla ØKO serie, som vi skriver. Vi har gennem hele arbejdet med kampagnen været særligt opmærksomme på at være helt åbne og transparente om, at vi klimakompenserer, hvordan vi klimakompenserer og igennem hvilke projekter det sker", udtaler hun.

Hanne Søndergaard har tidligere skrevet et debatindlæg om samme emne.

Konkret vil Arla købe sig til investeringer i skovprojekter i Østafrika og Sydamerika, har mejeriet tidligere fortalt til Landbrugsavisen. På de måde vil udledningen fra den danske øko-produktion udlignes via øget optag af CO2 i disse områder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle