Forening samler ind til medalje til mand dømt for ulvedrab

Forening mod ulve vil belønne ulvedrab med medalje. Facebook har slettet omtale af indsamlingen, ligesom hjemmeside har lukket indsamlingen.

I september stadfæstede landsretten en dom på 40 dages betinget fængsel mod Mourits Troldtoft for at nedlægge en ulv.

Som en form for plaster på såret vil foreningen Ulvefrit Danmark nu indsamle penge til en medalje for nedlæggelsen, skriver foreningen på Facebook. 

Eller rettere: Skrev foreningen. Opslaget er nemlig blevet slettet af Facebook, ligesom indsamlingen er blevet lukket af firmaet bag, Caremaker.

"Jeg er egentlig ikke så overrasket, men alligevel havde jeg ikke forventet, at det ville være så bøvlet at have indsamlingen oppe", siger Steffen Troldtoft, formand i Ulvefrit Danmark.

er blevet opfordret igen og igen

"Mourits Troldtoft gjorde det fornuftige. Det blev han straffet enormt hårdt for. Det vil vi gerne forsøge at lappe lidt på".

Sådan stod der i det Facebook-opslag, der nu er blevet fjernet, hvor det også fremgik, at foreningen ikke ser et problem i den konkrete handling, fordi der, ifølge foreningen, var tale om en problemulv, der ikke udviste sky adfærd.

"Vi er igen og igen og gennem længere tid blevet opfordret til at give ham en medalje. Så tanken var egentlig bare at gøre det", siger Steffen Troldtoft, der er søn af Mourits Troldtoft.

har tilladelse fra nævn

Efter tilpas mange anmeldelser har Facebook valgt at slette opslaget, ligesom indsamlingssiden Caremaker har fjernet indsamlingen fra sin side.

Det er jo forbudt at skyde en ulv, så det handler vel om, at man ikke må forherlige forbrydelser?

"Vi har søgt om, hvorvidt indsamlingen er i orden, og det er den. Vi har en tilladelse fra Indsamlingsnævnet", siger Steffen Troldtoft.

I stedet forsøger foreningen at samle ind via bankoverførsler og indsamlingsbøsser.

Donationen skal gå til omkostninger i forbindelse med indsamlingen, en medalje til minde og de resterende vil blive givet til Mourits Troldtoft på en gavecheck, skriver Ulvefrit Danmark på sin hjemmeside.

indsamler til dømt ulveforkæmper

Hjemmesiden Caremaker, som har lukket foreningens indsamling, har i en mail skrevet til Steffen Troldtoft, at man ikke vil sættes forbindelse med, hvad der kan betegnes som en kriminel handling, "da det vil afføde dårlig omtale af Caremaker".

I skrivende stund har Caremaker to åbne indsamlinger til den ulveforkæmper, som i januar blev idømt 40 dages ubetinget fængsel for trusler mod føromtalte Mourits Troldtoft og hærværk, som bestod i bl.a. at skrive "blod bliver ikke glemt" med rød maling.

I indsamlingen skriver forkæmperen, at pengene fra indsamlingen skal bruges på bl.a. "transport ned til farvehandleren".

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Caremaker.

Landbrugsavisen.dk har set både tilladelse fra Indsamlingsnævnet og mail fra Caremaker.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle