Foreninger inviterer alle landets borgmestre til vandløbskonference

Bæredygtigt Landbrug har sendt et brev til alle kommuners borgmestre, kommunaldirektører, udvalgsformænd og miljøchefer forud for konference i Fredericia i november.

Den 22. november holder Bæredygtigt Landbrug og Danske Vandløb konference i Fredericia, hvor der er fokus på afvanding.

Her lover arrangøren, at man vil kunne blive klogere på henholdsvis Danmarks og EU’s roller i relation til klimatilpasning, Miljøstyrelsens og kommunernes ansvarsområder indenfor vandløb samt betydningen af de forskellige regulativtyper.

Forud for konferencen har Bæredygtigt Landbrug sendt et brev til alle landet 98 kommuners borgmestre, kommunaldirektører, udvalgsformænd og miljøchefer. Brevet er underskrevet formand Peter Kiær.

Her lyder det:

- Et vigtigt formål med vandløbskonferencen 2023 er at skabe dialog og netværk omkring afvandingens betydning for Danmark og det danske vandløbsmiljø, herunder de faktorer der her spiller ind for landmænd, myndigheder og halvoffentlige organisationer. I denne ånd inviterer Bæredygtigt Landbrug og Danske Vandløb alle interessentgrupper omkring de danske vandløb til at deltage, lyder det.

Udover Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz deltager blandt andet formand Helge Danneskiold-Samsøe fra Danske Vandløb samt Miljøstyrelsens kontorchefer Peter Kaarup og Jane Hansen, professorerne Peter Pagh og Torben Larsen samt ph.d. i jura, lektor Lasse Baaner, i konferencen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle