Forhandlinger om mink-erstatning bliver genoptaget senere på ugen

Forhandlinger om erstatning til minkavlerne forventes at blive genoptaget sidst på ugen.

Hos især blå blok har man været frustreret over det manglende tempo i forhandlingerne om udbetaling af erstatning for ekspropriation af minkerhvervet.

Politisk skal man blive enige om en model for erstatningen, men der har endnu ikke været reelle forhandlinger i det nye år. Kun bilaterale forhandlinger og politiske "sonderinger".

Det kan dog ændre sig i denne uge, forklarer Venstres forhandler Troels Lund Poulsen.

"Jeg forventer en invitation til forhandlinger i dag eller i morgen, og det går jeg ud fra, at de andre partier også får. Jeg regner med, at forhandlingerne bliver genoptaget senere på ugen", siger ordføreren.

meget kompliceret

Fra fungerende finansminister Morten Bødskov (S) lød det fredag i et skrifligt svar til Landbrugsavisen.dk, at der er tale om meget komplicerede forhandlinger:

"Vi har genoptaget forhandlingerne i denne uge, og de fortsætter næste uge (nu denne uge, red.). Jeg har stor forståelse for den situation, minkavlerne står i, og jeg ønsker at indgå en aftale så hurtigt som muligt", lød det fra ministeren, der fortsatte:

"Samtidig må vi huske, at det er meget store beløb, det drejer sig om, og at der endnu mangler afklaring på nogle juridiske spørgsmål. Forhandlingerne er meget komplicerede, og der er forhold ude på de enkelte farme, som vi skal tage højde for. Det tager tid, men vi er nødt til at gøre os umage med at finde en model, som er så fair og rimelig som muligt".

svineri

Endnu har partierne til gode at se den model, som regeringen vil forhandle ud fra. 

Hos både Konservative og Dansk Folkeparti var der fredag stor utilfredshed med, at der ikke er inviteret til forhandlinger noget før.

"Der sker ingenting. Det er noget svineri og en skandale uden lige. Statsministeren stod og græd på en minkfarm før jul og lovede, at minkavlerne skulle få en ordentlig behandling, og så sker der ingenting", siger Konservatives Per Larsen.

Eu eller ej

På et pressemøde i tirsdags lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), at EU stod i vejen for at komme videre i de politiske forhandlinger.

Omvendt lød det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et ministersvar til Eva Kjer Hansen (V), at EU afventer de politiske forhandlinger i Danmark.

"Det er undskyldning, der er konstrueret til situationen. Man ikke både afvente EU eller politiske forhandlinger i Danmark. Det kan ikke være begge dele. Det er en spøjs situation", siger Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby.

Emneord

coronavirus mink , politik , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle