Forlig: BMG-ledelse har tilbagebetalt stort beløb til konkursbo

Familiemedlem fik uretmæssigt stort tilgodehavende betalt, den dag svindel i BMG blev opdaget. Nu er de fleste af pengene retur i konkursbo.

Et familiemedlem til en BMG-leder har måttet betale 325.000 kroner tilbage til konkursboet efter kornselskabet, som vedkommende uberettiget fik udbetalt, lige i de dage, hvor kornselskabet kollapsede som følge af massive økonomiske omposteringer i selskabets bogføring.

Det fremgår af et nyligt udsendt kreditorinformation til de mange landmænd og andre virksomheder, der tabte millioner af kroner, da BMG sidste år kollapsede højest overraskende fra den ene dag til den anden.

Familiemedlemmet, der også var leverandør til BMG, fik netop den dag, hvor den omfattende svindel fra en af de to medejere og direktører i selskabet, udbetalt 390.000 kroner.

Men det var uberettiget, mente kuratorerne i konkursboet, der derfor i januar anlagde krav om tilbagebetaling af de mange penge.

Nu er sagen altså endt i forlig, og der er tilbagebetalt 325.000 kroner, der så kan fordeles ud blandt alle kreditorer i konkursboet.

Kuratorerne påpegede ellers, at det i værste fald kunne være ansvarspådragende for ledelses-medlemmet, der havde foretaget overførslen. Det fremgår ikke, om forliget også omfatter dette.

Stadig meget gæld

De 325.000 pynter, men fylder ikke meget i den slunkne aktivmasse, som konkursboet råder over.

I alt er der indkommet 27,3 mio. kr i aktiver, hentet sammen af de tre kuratorer. Der er dog passiver - altså krav mod konkursboet, for i alt 191 mio. kr. Af disse skal konkursboets behandling først betales, dernæst lønmodtagerkrav og andre priveligerede krav, herunder offentlige myndigheder.

Først derefter kan de simple kreditorer, herunder landmændenes, krav dækkes. Kuratorerne anslår ligesom tidligere, at der næppe bliver dækning for over 20 procent af de tab, landmændene har lidt på kollapset.

Jokeren i hele konkursboet er fortsat de sager om erstatningskrav, som konkursboet har anlagt mod den tidligere bestyrelse og ledelse, samt revisor. Der er krav for 43 mio. kr. i erstatning, fordi ingen opdagede den tidligere direktør Jens Møller Lunds årelange, påståede omposteringer i selskabets økonomi.

Sagerne ventes dog at trække ud. Endnu er der kun skrivelser frem og tilbage mellem advokaterne.

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle