Forlystelsespark er stærkt utilfreds med planer for kæmpe biogasanlæg

Politikerne i Syddjurs Kommune er på noget af en opgave i de her måneder, hvor de skal sige ja eller nej til planer om at lave et af Danmarks største biogasanlæg til 750 millioner kroner tæt ved Djurs Sommerland.

Placeringen af et kæmpestort biogasanlæg i Syddjurs Kommune bliver i disse måneder afgjort. På et byrådsmøde onsdag eftermiddag skal politikerne i byrådet tage stilling til, om der skal laves en screening -en slags forundersøgelse – for en mulig placering, som er 1,2 kilometer vest for Djurs Sommerland og to kilometer fra selve indgangen.

Det skriver Randers Amts Avis.

Det er Brdr. Thorsen, der vil bygge anlægget, der kan blive Danmarks største biogasanlæg.  

Hos Djurs Sommerland lyder det fra direktør og ejer Henrik B. Nielsen, at han tror, at det vil få kæmpe konsekvenser for forlystelsesparken og hele området som turistmekka.Omvendt lyder det fra Brdr. Thorsen, at det er nu eller aldrig for anlægget. Her ville man allerhelst have placeret biogasanlægget nær sit eksisterende gårdbiogasanlæg, men det fik man afslag på.

- Vi har virkelig forsøgt at lave vores forslag om, så vi kommer flest mulige i møde. Så er der et tidspunkt, hvor vi er så langt i mål, at hvis det ikke kan lykkes nu, så kan det aldrig lykkes. Det er der, vi er nu, og uden sådan et anlæg her, kan landmændene ikke blive ved med at eksistere, siger Steffen Thorsen til Randers Amts Avis.

/ege

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle