Formand: Dødsulykke på mark må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

Det er med stor sorg, at formanden for Landboforeningen Kronjylland må konstatere, at en brandmand i går mistede livet under sit arbejde med slukning af en markbrand ved Tåstrup sydvest for Århus.

"Vores tanker går til de efterladte. Intet er så tungt, som at miste sin kære. At ulykken er sket i vores erhverv på en høstklar mark, det er vi, landmænd, nødt til at tage til alvorlig efterretning", udtaler formand for Landboforeningen Kronjylland Christian Jensen i en meddelelse.

Han peger på, at man, som landmand bærer et kæmpe stort ansvar i den her tørre tid. Et ansvar for at være mere end almindeligt opmærksomme på, hvad man gør, når man bevæger sig ud for at høste, fordi det involverer andre mennesker, hvis det går galt.

Den mindste gnist fra metal mod en marksten og andre hændelser, som normalt er bagateller, får hurtigt katastrofale følger i denne tørke.

"Min opfordring er derfor, at vi alle, kollegaer og medarbejdere bringer vand og/eller andet brandslukningsmateriel med i marken, har øjnene på stilke og i det hele taget er nærværende og opmærksomme, når vi kører derude", siger han.

"Uheld er uheld, men vi må bestræbe os på at undgå dem, med alt det, der står i vores magt i den her tid".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle