Formand fyret af Hornsyld-næstformand: "Det var rent personligt"

Personlige uenigheder er baggrund for ledelsesopgør, mener afsat formand.

"Det er et rent personligt anliggende - der er intet forretningsmæssigt i det".

Sådan mener den nu tidligere formand for Hornsyld Købmandsgård Peter Eriksen Jensen, efter han i torsdags i sidste uge sammen med direktør Christian Christensen blev bedt om at forlade sin post i grovvareselskabet, der årligt omsætter for over 1 mia. kr.

"Det her har jeg ikke prøvet før. Normalt er det bestyrelsesformanden, der har kontakten til ejerkredsen. Det har jeg ikke haft muligheden for - i stedet var det næstformanden, der ringede og fyrede både mig og Christian Christensen", forklarer Peter Eriksen Jensen.

Peter Eriksen Jensen er en erfaren forretningsmand med over 25 års erfaring fra større koncerner som Odense Marcipan samt Nordisk Kelloggs, samt knap 20 bestyrelsesposter, heraf en del i Hornsyld-koncernen.

Hornsylds ejerkredsen består med 75 procent af de tre døtre til Jørgen Jepsen, nemlig Marianne, Birgitte og Charlotte. Derudover har Christian Christensen sammen med Jørgen Jepsens bror, Niels, de resterende aktier.

Speciel sammensætning

Peter Eriksen Jensen kom ind i bestyrelsen i Hornsyld Købmandsgård, da det for tre år siden blev besluttet at få en professionel bestyrelse, frem for den tidligere ejerledelse. Allerede dengang var der nogle personrelaterede udfordringer.

"Christian fik retten til at sætte bestyrelsesformanden, og de tre piger havde retten til at udpege næstformanden. Min opgave har så været at prøve at få familiemedlemmerne til at bakke op om virksomheden og Christian som direktør", mener den nu afgåede formand, der altså tydeligvis ikke er lykkedes.

"Det er så ærgerligt, jeg mener, at Christian Christensen er en af grovvarebranchens dygtigste. Han har udviklet Hornsyld til at blive en rigtig stærk spiller, og det går superb. Han har drevet det som sit eget, lige siden han tog over for sin far for otte år siden. Jeg har sjældent som formand haft en dygtigere direktør. Det er et rent personligt issue, at de ikke ønsker Christian i stolen længere. Det kan man godt rystes lidt over".

- Forstår du, hvorfor det sker nu?

"Nej, det er det mest uheldige tidspunkt midt i høsten, og hvor vi er ved at lave kontrakter til næste år. For virksomhedens ve og vel var der nok andre tidspunkter, der havde været bedre".

- Er du sikker på, at dette er udelukkende personligt mod Christian?

"Jeg kan kun tage det derhen. Meldingen til medarbejderne er, at det er interne udfordringer i ejerkredsen".

- Hvorfor er du blevet afsat som formand?

"Jeg har som sådan ikke fået anden begrundelse, end at jeg er fyret, fordi Christian er fyret".

opdateret kl 18.28 med korrekt navn på Peter  Eriksen Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle