Formand i åbent brev til minister: Tilliden er blevet undermineret

Formanden fra Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, har sendt et åbent brev til Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn. Formandens medlemmer får ikke udbetalt tilskud til færdiggjorte minivådområder, fordi Landbrugsstyrelsen mangler mandskab. "Landmændene er ved at miste tilliden til Landbrugsstyrelsen – tilliden er blevet undermineret af et utal af bureaukratiske brud fra regeringens side"

Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening, har fuld forståelse for, at der skal bruges både tid og ressourcer på, at landets minkavlere skal have deres penge hurtigst muligt, efter de mistede deres erhverv, men han er stærk utilfreds med, at minkudbetalingerne medfører, at der ikke bliver behandlet udbetaling af tilskud til minivådområder før efter sommerferien 2021.

Det skriver landboforeningen i en pressemeddelelse.

”Jeg finder det stærkt utilfredsstillende, når jeg lige nu har medlemmer, som sidder og venter på at få udbetalt penge for allerede færdiggjorte minivådområdeprojekter. Landmænd og dermed medlemmer af landboforeningen, som har investeret i miljøet, men endnu engang bliver syltet på grund af manglende ressourcer. Først var det Landbrugsstyrelsens gentagne IT-problemer, nu er det så mangel på mandskab”, lyder det i det åbne brev, som formanden netop har sendt til Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn.

Landmændene på Djursland gik forrest, da der skulle etableres minivådområder, og de har taget godt imod projekterne og ikke mindst vist velvilje. Nu skal landmændene endnu engang lægge penge ud uden at vide, hvornår de reelt får deres tilskud. Tilliden til projekterne, og ikke mindst til Landbrugsstyrelsen, forsvinder fuldstændigt, når udbetalingerne i sidste ende bliver urimeligt forsinket, mener formanden.

"Landmændene er ved at miste tilliden til Landbrugsstyrelsen – tilliden er blevet undermineret af et utal af bureaukratiske brud fra regeringens side. Tillid er helt afgørende for, at mine medlemmer og resten af de danske landmænd har mulighed for at levere på miljøtiltag til fælles gavn for hele Danmark", lyder den direkte udmelding fra Hans Gæmelke.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle