Formand om aflyst Landsskue: Drønærgerligt, men vi kommer igen

Dyrskueformand Kristian Gade: Vi vender tilbage med dobbelt energi i 2021.

"Det er drønærgerligt, for vi havde glædet os vildt meget. Men nu har statsminister Mette Frederiksen truffet beslutningen for os".

Kristian Gade formand for Landsskuet i Herning, er som andre dyrskueformænd utrolig ærgerlig over corona-krisen og forbuddet mod store forsamlinger, som er forlænget til og med august.

Det betyder, at alle sommerens planlagte dyrskuer må aflyses og det rammer både udstillere, gæster og dyrskuets mange samarbejdspartnere.

Vores bidrag

Kristian Gade er dog ikke uenig i beslutningen.

Han er helt på det rene med, at risikoen for smitte med den ondskabsfulde virus Covid-19 skal tages alvorligt og derfor må få den konsekvens, at også dyrskuerne må aflyses.

"Vi er jo heller ikke interesseret i, at den skal sprede sig. Så må det her være vores bidrag".

Regnestykke ikke gjort op

Kristian Gade tør endnu ikke give et bud på de økonomiske konsekvenser af, at Landsskuet 2020 er aflyst.

Det skal sekretariatet nu i gang med at regne på, samtidig med, at man går i gang med arbejdet for at minimere tabet - det vil sige afbestille alt, det er muligt at afbestille.

"Det er klart, vi vil forsøge at begrænse tabet mest muligt. Når det er sagt er det her ikke noget, der slår Landsskuet ud. Vi glæder os helt vildt til Landskuet 2021, hvor vi vil lave et superskue", siger Kristian Gade.

Han tilføjer, at Landsskuet skriver ud til udstillerne med tilsagn til bl.a. alle maskinudstillere, som allerede var blevet tildelt en plads på dyrskuepladsen i år, kan få den samme plads til næste år.

"Så håber vi selvfølgelig de spiller med og stiller op igen".

Landsskuet i Herning skulle være afviklet 2.-4. juli. Skuet samler traditionelt ca. 50.000 mennesker.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle