Formand for svineproducenter trækker sig

Som afslutning i sin formandsberetning overraskede Torben Hauskov, formand for Danske Svineproducenter, med at trække sig som formand.

Torben Hauskov har valgt at trække sig som formand for Danske Svineproducenter.

Det meddelte han i afrundingen af sin formandsberetning ved foreningens generalforsamling i Fredericia.

Han forklarede sin beslutning med, at han efter to års bestyrelsesarbejde har valgt at prioritere sit store svinelandbrug øst for Lemvig og sin familie.

"Min tid slår ganske enkelt ikke til", forklarer den 40-årige formand, der til daglig er svineproducent i Lemvig i en pressemeddelelse, der blev sendt ud efterfølgende.

Allerede da Torben Hauskov tiltrådte som foreningens formand for et år siden, drev han en omfattende landbrugsvirksomhed med 2.350 søer og 1.050 ha . Men for nylig er den produktion udvidet med yderligere 1.000 søer på et andet site. Alle smågrise sælges i Danmark ved 30 kg.

"Jeg må vist indrømme, at jeg vist er mere landmand end politiker. Jeg vil gerne det hele, men det kan jeg ikke, og så bliver jeg nødt til at prioritere landbrug og familie først", forklarer Torben Hauskov.

"Desuden er jeg gift og er far til tre børn i den skolesøgende alder, og dem vil jeg også gerne bruge så meget tid på som muligt", pointerer Torben Hauskov.

Derfor har han valgt, at han ikke genopstiller ved Landsforeningens valg til bestyrelsen, som bliver afholdt ved generalforsamlingen i Messe C i Fredericia i dag.

"Udgangspunktet var egentlig, at jeg genopstillede, men eftersom jeg går af som formand, har jeg valgt, at jeg alligevel ikke genopstiller. For jeg synes ikke, det er passende i forhold til en ny formand, at en tidligere formand sidder med i bestyrelsen", forklarer han.

Danske Svineproducenters bestyrelse vil konstituere sig senere i eftermiddag i umiddelbar forlængelse af foreningens generalforsamling.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle