Forsikringspenge får BL-regnskab til at gå i plus

Bæredygtigt Landbrug får overskud på fire mio. kr. mod underskud på 1,9 mio. kr. sidste år.

Bæredygtigt Landbrugsnye direktør Bjarne Nigaard kunne glæde sig over, at det første regnskab, han præsenterede på foreningens generalforsamling torsdag aften, er tilfredsstillende.

For mens der sidste år var et underskud på 1,9 mio. kr. er der i år et overskud på lige knapt fire mio. kr.

Egenkapitalen er også gået i plus, det vil sige fra et minus til et plus på 840.000 kr. i det seneste regnskab.

Mister kontingentkroner

Foreningen har haft en nettomsætning på godt 11 mio. kr., som hovedsageligt er kontingentindtægter.

Medvirkende til det gode regnskab er også, at en række medlemmer har fået hjælp fra deres retshjælpsforsikring til sager, Bæredygtigt Landbrug har kørt for dem. Dermed har Bæredygtigt Landbrug fået refunderet tre mio. kr., som de har afholdt hidtil, og som luner gevaldigt på regnskabet. Pengene kommer fra Alm. Brand, Tryg, Gensidige og TopDanmark, der har stor interesse i at undgå oversvømmelser.

Bjarne Nigaard budgetterer dog lidt forsigtigt for det kommende år med et nulresultat.

»Kontingenter er ikke så sikre, som de har været. Nogen må prioritere benhårdt og banken prioriterer for for nogle af medlemmerne. Vi frygter. at vi ikkeer lige så mange medlemmer fremad, så vi tør ikke budgettere med det,« sagde Bjarne Nigaard men understregede, at der ikke er en decideret medlemsflugt.

På samme vis forventer han ikke så store »bidrag« eller gaver som hidtil.

Stram styring

Derfor styrer BL også økonomien og udgifterne strammere end hidtil, uden at det går ud over aktiviteterne for bestyrelsen og medlemmerne.

Medlemskronerne går især til retssager. Og ved at lave et juridisk team i BL, der selv bereder retssagerne, sparer foreningen penge til advokatregninger. Foreningen har i flere år arbejdet med en stor gødningssag, der ikke er nået i retten endnu samt en randzonesag, der er blevet forsinket på grund af sygdom hos BL’s advokat.

Dirigenten, Peter Bohsen, kunne da også takke Bjarne Nigaard for regnskabaflæggelsen med bemærkningen:

»Der skal lige vindes en retssag eller to, så er der evig rigdom til foreningen og medlemmerne.«

Præciseret 3. marts: Det er præciseret, at pengene ikke går direkte fra forsikringsselskaberne til BL, men via landmændene og deres forsikringssager.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle