Forsker advarer: Afrikansk svinepest er sandsynligvis allerede i USA

Forsker mener, at virussen fra afrikansk svinepest jævnligt kommer ind i Nordamerika via havne. Skulle virussen ramme, vil det koste landbruget 16 mia. dollar det første år.

Forsker og tidligere professor Dr. Scott Dee kom i denne uge med en opsigtsvækkende advarsel, da han talte på et webinar hos Global Meat News.

Han mener nemlig, at afrikansk svinepest sandsynligvis allerede er kommet til Nordamerika - USA og Canada - og jævnligt kommer ind i regionens havne.

"Chancerne for at holde virussen ude af Nordamerika er meget små. Vi importerer en masse fødevarer fra Kina, som virussen kan overleve i", sagde Dr. Scott Dee, der er forskningsdirektør hos Pipestone Veterinærservice, ifølge globalmeatnews.com.

"Det positive er, at det ikke er sprunget over til svin, så har vi ikke set det opformere. Jeg tror, at vi bliver bombarderet med det på havneniveau".

Der er endnu ikke fundet afrikansk svinepest i Nordamerika, og ifølge forskeren vil det have dramatiske konsekvenser, hvis det sker.

"Vi estimerer et tab på 16 mia. dollar (107 mia. kr.) for den amerikanske landbrugsindustri på det første år, vi kan ikke eksportere svinekød, og det vil ramme andre proteiner", sagde Dr. Scott Dee, der anbefaler, at Nordamerika skruer gevaldigt op for biosikkerheden i landet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle