Forsker knækker koden til bæredygtig ammoniak

En forsker fra DTU har udviklet teknologi der gør, at landbruget kan producere CO2-venlig ammoniak, og dermed reducere sine udledninger betydeligt.

Ph.d. og postdoc ved DTU Suzanne Zamany Andersen har udviklet en teknologi, som gør det muligt at producere ammoniak til landbrug på en CO2-venlig og bæredygtig måde. Det fortæller Tv2.  

Med støtte fra Bill Gates-fonden Breakthrough Energy, har den 31-årige forsker udviklet et skalerbart system som producerer ammoniak med luft, vand og grøn elektricitet. Støtten betyder, at Suzanne Zamany Andersen sammen med sin kollega, på sigt kan opskalere deres pilotenhed op i større skala. 

- Det næste skridt herfra er en demonstrationsenhed, der kan generere 5, 10, eller 50 kilo ammoniak om dagen ude på et landbrug, så landmanden kan bruge ammoniakken. Og det, regner vi med, kommer til at ske om to til tre år, fortæller hun.

Suzanne Zamany Andersen har udviklet projektet med det mål at reducere landbrugets CO2-udledninger. Hun estimerer, at hvis projektet fungerer bliver gennemført, vil det kunne fjerne op til 2,5 ton CO2-udledledning per ton ammoniak produceret.

/emt

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle