Forskere: Rest fra ethanolproduktion fint til foder sidst på afgræsningssæson

Nyt studie fra Texas peger på kornrestprodukter fra ethanolproduktion som et bæredygtig og økonomisk alternativ til traditionel kvægfoder.

Texas A&M AgriLife Research Center står bag nyt studie, der undersøger anvendeligheden af restprodukter fra ethanolproduktion som kvægfoder. Det skriver agronomy.org.

Studiet tager udgangspunkt i fordøjeligheden og næringsstoftilgængeligheden af en Bermuda-græsart ’Tifton 85’, og det blev vist, at græssorten hen over sæsonen bliver sværere fordøjeligt for husdyrene.

Ifølge agronomy.org har studiet vist, at supplering med overskudskorn fra ethanolproduktion har en positiv effekt på husdyrenes næringsstofoptagelse.

De tørre biprodukter har et højt niveau af protein og kan derfor anvendes som fodersupplement, når sensommerens græsser bliver sværere fordøjelige.   

Ifølge agronomy.org er anvendelsen af biprodukter fra ethanolproduktion som husdyrfoder et billigt alternativ for landmanden, men også en bæredygtig måde at genanvende restprodukterne på.

Resultaterne af studiet indeholder et udkast til en opdelt sæsongræsningsstrategi. I starten af sæsonen er græsset let fordøjeligt, og ungt kvæg behøver derfor ikke kornresterne som supplement.

I løbet af sensommeren bliver græsset sværere nedbrydeligt, og man kan derfor begynde at supplere med kornresterne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.