Forskning skal hindre døde dyreunger i høsten

For mange rålam, harekillinger og agerhøns dør, når forårets høst af vinterfoder begynder hvert år. Det skal forskning nu ændre.

For mange vilde dyreunger dør ved mødet med maskinerne, når der høstes, det mener en gruppe forskere fra Aarhus Universitet, der med hjælp fra tre gårdejere vil samle data og arbejde på en mulig løsning. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Der er ingen, der bare betragter det som en omkostning. Det piner landmændene at skulle aflive skadede unger. Dem, vi har talt med, har klart givet udtryk for, at hvis der kan findes en løsning, er de villige til at betale for det", siger leder af projektet og seniorrådgiver ved Institut for Bioscience, Ole Roland Therkildsen, til Kristeligt Dagblad.

Det er endnu uvist, hvor mange dyreunger, der dør hvert år, men tal fra Danmarks Jægerforbund anslog, at det var op mod 20.000 rålam i 2017.

Penge til forskningen er blevet bevilget af Miljøstyrelsen, og projektet forventes at være færdigt i løbet af 2020. Selvom forskningen er i gang, mangler der dog stadig politisk opmærksomhed på problemet, mener forskerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle