Forskudsopgørelsen kommer i dag: Hjælp dine ansatte og få ro i maven 

I dag lander forskudsopgørelsen for 2019. Hjælp dine udenlandske medarbejdere i mål og få mere tilfredse ansatte, lyder opfordringen. 

I dag, tirsdag den 13. november, lander forskudsopgørelsen for 2019 i danskernes e-boks, og for en stor del af de danske lønmodtagere kan der være penge at hente og ekstraregninger at undgå, hvis den er udfyldt korrekt. 

Det skriver LMO i en pressemeddelelse.

Det gælder for alle danskere på arbejdsmarkedet, ligesom det gælder for de udenlandske medarbejdere, der arbejder i Danmark. 

En stor del af de danske landmænd står ofte for at udfærdige de udenlandske ansattes forskudsopgørelser, da det kan volde medarbejderne problemer – både fordi de ikke kender det danske skattesystem, og fordi der er store sprogbarrierer. 

Og selv om det at udfærdige skattepapirerne for medarbejderne er en administrativ byrde, der kræver landmandens tid, så er det givet godt ud, fortæller Brian Juel Jørgensen, chefrådgiver i LMO Skat.

”Typisk kigger udenlandske medarbejdere udelukkende på, hvad de får udbetalt, og derfor kan små fejl på forskudsopgørelsen og dermed trækprocenten give små knaster i dagligdagen og skabe utilfredshed”, siger Brian Juel Jørgensen, chefrådgiver i LMO Skat. 

”Det giver ro over kaffen og generelt et bedre arbejdsmiljø, hvis der er styr på detaljerne”.

Dyre konsekvenser for medarbejderen

Brian Juel Jørgensen har i næsten ti år udfyldt skattepapirer for danske landmænd, som gerne vil hjælpe deres medarbejdere sikkert gennem det danske skattesystem.

Og han kan godt forstå, hvis det for både udenlandske medarbejdere og landmænd kan virke som en stor opgave i en travl hverdag.

”Der er ingen tvivl om, at der kan være mange små faldgruber, når man har udenlandske medarbejdere. Eksempelvis er det ikke ligetil, hvis de kommer til landet midt på året, eller rejser hjem igen inden for et år”, siger Brian Juel Jørgensen og bakkes op af økonomikonsulent ved LMO Louise Melhedegaard.

”Flere udenlandske medarbejdere har måske slet ikke et skattekort på grund af et skævt ansættelsestidspunkt. Det skal man skynde sig at få rettet op på”, siger Louise Melhedegaard og understreger, at det vil kunne blive dyrt for den ansatte, hvis ikke der er styr på skattesagerne. 

”Der er ingen konsekvens for arbejdsgiveren, men det er der derimod for den ansatte, som både går glip af fradrag og samtidig bliver trukket 55 procent i skat”. 

Louise Melhedegaard opfordrer derfor landmænd til at hjælpe de udenlandske ansatte med at få styr på skattepapirerne og få tjekket, at indkomster og fradrag er rigtige. Alternativt kan man som landmand tage fat i sin økonomirådgiver, som kan klare opgaven for en. 

”Økonomirådgiverne er eksperter på skatteområdet og ved, hvilke dokumenter der skal bruges, og hvilke fradrag der kan benyttes. Det er en administrativ byrde, man flytter, og det frigiver tid og giver ro i maven hos både sig selv og medarbejderne”, siger Louise Melhedegaard. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle