Forslag: Nyt politi skal stoppe forgiftning af rovfugle

Et nyt forslag vil oprette et helt særligt politi, der skal efterforske natur-kriminalitet i Danmark.

Danske ulves mystiske forsvinden og giftdrab på fredede rovfugle. Det er nogle af årsagerne til, at Danmarks Naturfredningsforening nu foreslår, at man opretter et særligt fauna-politi, der skal efterforske forbrydelser mod netop vilde dyr og fugle.

Og det er en god ide, mener en østjysk rovfugle-ekspert.

- Hvis der bliver sat ressourcer af til det, så tænker jeg, at det kan blive en succes med, at der bliver opklaret noget mere af det (forbrydelserne red.), siger Kim Skelmose, der er leder af projekt ørn i Dansk Ornitologisk Forening til Tv2 Østjylland, der har skrevet historien.

Kim Skelmose er en af de personer, som politiet ringer til, hvis der er mistanke om drab på rovfugle. Men det er sjældent, at der kommer noget ud af det hårde arbejde.

- Erfaringen med drab på vores rovfugle er, at succesen for at få det opklaret er enormt dårlig. Det er faktisk nærmest lig nul. Pt er der faktisk frit lejde, man kan bare gå ud og lave noget faunakriminalitet, siger han.

Danmarks Naturfredningsforening håber på, at et såkaldt fauna-politi ville kunne fange flere af de kriminelle. Fauna-politiet skal være en særlig enhed under Naturstyrelsen og politiet, der skal arbejde på at fange flere af de kriminelle og sørge for, at de bliver straffet.

- Vi har et problem i Danmark. Total fredede arter, altså dem der er underlagt den strengeste beskyttelse, de bliver skudt, de bliver forgiftet eller de forsvinder af uforklarlige årsager. Og det er klart, det bliver vi nødt til at gøre noget ved, siger Maria Gjerding, der er præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Foreslaget bliver bakket op af Danmarks Jægerforbund, der tidligere selv har sat fokus på problematikken.

- Vi har i årevis sagt over for skiftende ministre, at der skal ske en handling. Der skal bedre efterforskning til, siger Claus Lind, der er formand for Danmarks Jægerforbund.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle