Forsvarer kræver ulvesag udsat - utilfreds med dna-svar

Retten må se bort fra dna-erklæring eller udsætte sagen, kræver forsvarer for 66-årig tiltalt for ulvedrab.

Endnu inden retten har hørt den tiltaltes forklaring, er et juridisk slagsmål brudt ud mellem forsvarer og anklager i en sag om ulvedrab ved Retten i Herning.

Jan Schneider, der repræsenterer en 66-årige mand, som er tiltalt for at have skudt og dræbt en ulv, mener, at en dna-erklæring om ulven er blevet udarbejdet for sent.

Han modtog først erklæringen torsdag middag, under et døgn før retssagen skulle begynde.

Det har ifølge forsvareren betydet, at han ikke har haft tid til at sætte sig ordentlig ind i materialet og eventuelt indkalde fageksperter.

Dna-erklæringen giver heller ikke et fyldestgørende billede, mener forsvareren.

"Det er min opfattelse, at dna-erklæringen alene har til formål at fastlægge slægtsskabet. Spørgsmål om, hvorvidt der er tale om en ulv eller ulvehybrid, som skal aflives, giver undersøgelsen ikke svaret på", siger Jan Schneider i retten.

Hvis den nedlagte ulv var en krydsning mellem en ulv og en hund, ville det ifølge forsvareren være helt på sin plads at nedlægge dyret.

Det er kun en genetisk ren ulv, der har krav på beskyttelse, siger han.

Den naturlige følge må ifølge forsvareren være, at retten ser bort fra dna-erklæringen eller udsætter sagen til et senere tidspunkt.

Retsformand Steen Friis Nielsen og de to domsmænd har fredag formiddag trukket sig tilbage for at afgøre, om retten skal se bort fra dna-erklæringen, udsætte sagen eller undlade at tage forsvarerens indsigelse til følge.

/ritzau/

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle