Fortsat udbrud blandt de arbejdende i Ringsted: Danish Crown vil nu teste alle igen

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger stadig. Derfor er det aftalt med myndighederne, at alle medarbejdere nu skal testes to gange om ugen.

Siden mandag er antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted steget fra 79 til nu 120.

Det er en stigning på 41 henover de seneste tre døgn. Det er en stigningstakt i den høje ende af det, både Danish Crown og myndighederne forventede.

Det bemærkelsesværdige er, at der blandt de 321 medarbejdere, der var på arbejde mandag og blev testet, blev fundet hele 16 nye smittede.

Dermed er det altså ikke lykkedes slagterikoncernen at inddæmme smitten ved at hjemsende mere end 100 medarbejdere i første omgang i sidste uge.

Den resterende andel af de nye smittede, er fundet blandt de medarbejdere, der har været sendt i karantæne enten fordi de er kontaktpersoner til personer, der er konstateret smittede eller fordi de arbejder i den afdeling, der tirsdag i sidste uge blev lukket ned.

Som følge af de nye smittetal, har Danish Crown aftalt med myndighederne, at alle medarbejdere på slagteriet i Ringsted testes i dag, torsdag, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen. Målet er, at vi får en status for de mellem 600 og 700, der er på arbejde på slagteriet i dag. Det vil give os et klart billede af udviklingen, og så sætter vi os igen sammen med myndighederne", siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown i meddelelsen.

I alt har slagterikoncernen omkring 850 medarbejdere på slagteriet i Ringsted. Dertil kommer øvrige virksomheder på området, så det samlede antal, der møder ind, er over 1000.

"Vi følger situationen nøje og har en meget tæt dialog med myndighederne. Vi deler løbende alle de informationer vi har, og på tilsvarende vis får vi løbende myndighedernes vurdering af situationen. På det grundlag tager vi beslutning om, hvad næste skridt er for at få inddæmmet smitten", siger Per Laursen. 

På nuværende tidspunkt er der ikke konstateret smitte blandt hverken Fødevarestyrelsen ansatte eller medarbejderne hos det eksterne rengøringsselskab.

Resultatet af torsdagens test på slagteriet i Ringsted forventes at være klar i løbet af weekenden.

Opdateret kl. 19.45 torsdag: Overskrift ændret.

Emneord

coronavirus , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle