Frøvirksomhed går tilbage på bundlinjen

Omsætningen i DSV Frø Danmark tangerer rekordåret 2019/20. Efter skat er der dog tale om en tilbagegang.

Det tyskejede frøselskab DSV Frø Danmark kan igen i år præsentere et positivt resultat.  Omsætningen i regnskabsåret 2020/21 ender på omsætning på 383,5 mio. kr. og det er en fremgang på 32,5 mio. kr. Det ændrer dog ikke på, at det på bundlinjen ender med en tilbagegang på 5,5 mio. kr. til 32,4 mio. kr. 

I 2019/2020 var omsætningen på 351 mio. kr., resultatet efter skat 37,9 mio. kr., mens det for 2018/2019 var på 16,2 millioner kroner. Resultatet for årets regnskab kan derfor måle sig med rekordåret sidste år, lyder vurderingen i en pressemeddelelse fra  selskabet, der giver følgende forklaringer:

En positiv konsolidering på det danske græsfrø marked, øget eksport, samt et produktionsapparat i Danmark, der er blevet effektiviseret sådan, at man kan håndtere langt større mængder, så virksomheden har været i stand til at løfte bundlinjen markant de seneste par år.

”Vi er meget tilfredse med resultatet, der overstiger vores forventninger til året. I forhold til 2019/2020 er vores produktion og eksport steget. Dog har udbytterne været lidt lavere end året før. Det sammenholdt med generelt højere afgrødepriser, betyder, at vi har betalt vores avlere mere for det, de leverede. Det danske marked er generelt gået godt, dog er afsætningen af foderblandinger gået lidt langsommere end året før. De faktorer tilsammen, gør at vi ikke helt når op på niveau med rekordåret 19/20. Det havde vi dog heller ikke forventet", siger administrerende direktør Lasse Skovlund Bech.

Danske avlere og medarbejdere i ejerkredsen

DSV Frø Danmark er en del af det tyskejede aktieselskab frøfirma DSV, der primært ejes af medarbejdere og avlere. DSV Frø Danmark har de senere år udvidet avlerkredsen i Danmark, og i år har det for første gang været muligt for danske avlere og medarbejdere at blive en del af ejerkredsen.

”Det betyder rigtig meget for os som virksomhed, at vi har danske avlere og medarbejdere i ejerkredsen, der viser os tillid ved at investere i vores selskab. For DSV Frø Danmark arbejder vi med at bygge langsigtede samarbejder med vores avlere og medarbejdere, og det bygger indlemmelsen videre på,” siger Lasse Skovlund Bech. 

Produktionen i Danmark er større end nogensinde, og den administrerende direktør mener, at dette niveau er kommet for at blive.

”DSV Frø i Danmark har overtaget en større og større andel af koncernens samlede produktion. Vi forventer at fastholde dette høje niveau, til gavn for danske avlere. Det er derfor meget vigtigt, at vi fortsætter med at bygge videre på det gode samarbejde vi allerede har med hundredvis af danske landmænd.” 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle