Fra Arla-agent til egen produktion

Indtil nu har Arla stået for at producere Mille Foods modermælkserstatning. Men med åbningen af egen fabrik er det formentlig slut for Mille Food, og selskabet må kigge efter basepulver i bl.a. Sverige og Finland.

Siden Mille Foods startede i 2013, har Arla produceret virksomhedens modermælkserstatning, men nu, hvor selskabet åbner egen fabrik, ser der ud til at blive en ende på det samarbejde.

Det skyldes nemlig, at Mille Foods ifølge Arlas interne politikker derved bliver en direkte konkurrent til mejeriet, og derfor kan det ikke fortsætte. Arla samarbejder i Kina med landets førende mejeriselskab Mengniu Dairy om eksport af diverse mælkeprodukter.

Helt naturligt har Arlas produktion til Mille Food taget afsæt i Arlas egen mælk. Men den nye situation gør, at Arla, ifølge Steve Wang, heller ikke vil sælge basepulver til Mille Food. Det bekræfter Arla. Mille Food må derfor se sig nødsaget til at købe den andre steder fra.

»Jeg vil allerhelst, at vi får basepulveret fra Arla, men indtil videre er det ikke lykkedes. Derfor skal vi nu forsøge at købe den hjem fra bl.a. Sverige, Norge og Finland«, siger Steve Wang, adm. direktør i Mille Food.

Danmark er miniput

Han mener ikke, at det ville skade hverken Arla eller Mille Food, at selskabet starter egen produktion.

»De helt store konkurrenter er fra Australien, USA og New Zealand, hvor sidstnævnte tegner sig for over 70 pct. af markedet. Den danske del af markedet er så lille, at det ikke ville gøre nogen forskel, om vi eller Arla var der«, siger han.

200.000 ton mælk

Mille Foods nye fabrik i Hundested vil have en kapacitet på omkring 5.000 ton, når den for alvor sætter gang i produktionen næste år, og det kan stige til 10.000 ton, hvis den kører i døgndrift.

Men med de tårnhøje ambitioner om en kinesisk topplacering forventer Steve Wang at skulle omsætte mindst 20.000 ton mælkepulver om året, svarende til 200.000 ton mælk. Og der vil saltvandsindsprøjtningen på godt en halv milliard kroner være et markant rygstød.

»Pengene giver os mulighed for enten at bygge en ny, større fabrik eller simpelthen købe en anden.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle