Fra Tesla til traktor: 29-årig har droppet velbetalt forsikringsjob og er blevet mikrolandmand

Jes Hjort Malmberg har skiftet et stresset liv som sælger i forsikringsbranchen ud med et arbejde som økologisk landmand og producent af mikrogrønt.

Tilværelsen for 29-årige Jes Hjort Malmberg var hektisk, da han så sent som i efteråret stadig kørte land og rige rundt iført jakkesæt og lædersko for at sælge forsikringer til virksomheder og private.

Men et hektisk arbejdsliv med dyre vaner og Tesla er nu blevet lagt på hylden, og istedet har han siden foråret valgt at kaste sine vågne timer over et arbejde som økologisk landmand på et bæredygtigt mikrolandbrug på en 0,9 hektar stor grund ved Darum i Vestjylland.

Det skriver JydskeVestysten.

"Jeg var fyldt op. Jeg sagde op i efteråret, stoppede med at bruge penge og købe alle de ting, man mener, man behøver for i stedet at lave noget, der giver mening. Det gør det ikke at sælge forsikring og pensionsløsninger til virksomheder og private. Jeg har altid kunnet lide at være i haven, og det vigtigste for mig er, at jeg nu laver noget, hvor det er sjovt at gå på arbejde hver eneste dag. Og nu laver jeg hver dag noget, jeg synes giver mening", siger Jes Hjort-Malmberg til avisen.

I dag dyrker og sælger Jes Hjort Malmberg 30 forskellige typer grøntsager som roer, spinat og sennepskål, ligesom han sælger ni forskellige salater og ikke mindst det særlige mikrogrønt med radiseskud, ærteskud og solsikkeskud.

"Jeg er kun 29 år, og der en ung generation, der som mig vil noget helt andet med landbruget end den ældre generation af landmænd. Tanken er også at se, hvor lidt der skal til, før man kan lave en forretning ud af det. Man behøver ikke flere hektar jord for at have et landbrug, og jeg er blevet positivt modtaget de steder, jeg har besøgt, når folk smager mine grøntsager. De gode råvarer bliver man aldrig træt af", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle