Frankrig hårdt ramt: Fugleinfluenza presser foie gras-producenter

Frankrig udvider nu landets restriktioner for fugleinfluenza og gør klar til at der kan aflives mange tusind flere smittede fugle.

Frankrig er hårdt plaget af den meget alvorlige og smitsomme fugleinfluenza H5N8, og sygdommen presser nu landets mange foie gras-producenter.

Frankrig har allerede aflivet omkring smittede 700.000 fjerkræ siden december, men venter nu at nye restriktioner vil føre til aflivning af "hundred tusind flere". Det meldte Frankrigs regering tirsdag.

Det skriver blandt andet det franske medie rfi.dk og flere andre medier.

Regeringen meldte samtidig, at de kommende dage vil aflivningen primært ramme fanske producenter af foie gras, der holder til i det sydvestlige Frankrig omkring Landes.

Fredag i sidste uge var der fundet 127 tilfælde af smitte i både vilde fugle og tambesætninger, allerede mandag var det tal steget til 198 tilfælde.

Fjerkræavlerne har nu selv bedt regeringen om at udvidde restriktionerne, fordi aflivningen af de smittede fugle slet ikke sker hurtigt nok.

Regeringen har derfor både givet nye regioner i Frankrig tilladelse til at slå smittede fugle ned, samtidig med, at man har udviddet de sikkerhedszoner, der bliver opført omkring de smittede farme.

I mange lande, herunder også i Danmark, opererer man med en tre og 10 km-zone omkring smitede farme. De er nu i Frankrig blevet udviddet til en 5 km-zone, hvor alle smittede farme vil blive aflivet, og en 20 km-zone, hvor der er udstedt forbud mod at handle med og flytte fjerkræ og fjerkræprodukter.

Derudover er der hevet langt flere kræfter ind til at varetage aflivningen af de smittede dyr.

I Danmark har der siden november været tre udbrud af fugleinfluenza, ligesom flere andre lande som Belgien, Irland og Tyskland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle