Frankrig høster mere hvede end ventet

Endnu en lille opjustering af den franske hvedeproduktion, og så handler amerikansk majs til tidligere år bundniveauer.

Det franske landbrugsministerium opjusterede i går endnu en gang udbytterne for den indenlandske hvedeproduktion fra tidligere 38,2 til 39,4 mio. ton.

Det skriver Jyske Markets.

Omvendt blev estimaterne for majshøsten marginalt nedjusteret til 13 mio. ton. Opjusteringen havde dog ikke betydning for møllehveden der lukkede en procent højere.

Nedbørsunderskud er fortsat et tema i Frankrig, Australien og Argentina. Mens det allerede har haft indflydelse på forventningerne til den australske produktion, er det endnu for tidligt at sige, hvor stor effekten det vil få på den argentinske produktion.

Denne uges stigninger har fået møllehveden til at bevæge sig ud af det oversolgte terræn, men handler fortsat i en faldende trendkanal. Vi favoriserer en stabil til let stigende prisudvikling, men risikobilledet er i øjeblikket afdæmpet, og det er svært at få øje på, hvad der skal drive møllehveden over 180 EUR/ton.

Positiv stemning før rapport

Afgrøderne lukkede i går højere på blandt andet short-covering, og en let positiv stemning forud for månedens WASDE-rapport, der offentliggøres i morgen.

Efter en længere nedtur henover sommeren på gode høstprognoser for hveden, og mere favorabelt vejr til den amerikanske majs og sojabønner, har der været solgt godt ud af afgrøderne, og den sæsonmæssige bund har ladet vente på sig.

Risikopræmierne i afgrøderne vurderer vi er minimale for majs og soja, forud for tilsåningen i Sydamerika og den nordamerikanske høst. Nyhedsbureauet S&P rapporterede i går, at Kina er på vej til at sikre sig
amerikanske landbrugsvarer, i håbet om at opnå en bedre aftale med USA.

Nyheden sendte majs, sojabønner og svinekød højere. Men her til morgen har Kina offentliggjort den første liste over toldfritagelser for amerikanske varer, og her var amerikanske landbrugsvarer ikke omfattet.

Amerikansk majs har nået bundniveau 

Den amerikanske majs handler på tidligere års bundniveauer, og nuværende priser giver derfor ikke landmændene de store incitamenter til at sælge, hvis ikke de fik udnyttet foråret og forsommerens prisstigninger.

Omvendt bør nuværende prisniveau begynde at øge forbrugernes købelyst. Lagrene i både mængder og forbrugsjusterede termer estimeres at falde for 3. sæson i træk.

Den forestående amerikanske høst har udsigt til at blive en lang affære der kan trække ud, med store forskelle i afgrødekonditionerne, som en konsekvens af den sene tilsåning. I den forbindelse blev de amerikanske majskonditioner mandag aften overraskende nedjusteret fra 58 procent til 55 procent i kategorien god/meget god. Spørgsmålet er om det er forhold der vil spille ind på morgendagens rapport.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle