Frankrig indgår eftertragtet regionaliseringsaftale med Kina om afrikansk svinepest

En ny regionaliseringsaftale mellem Frankrig og Kina skal sikre, at hele Frankrigs eksport til Kina ikke bliver stoppet i tilfælde af et udbrud af afrikansk svinepest.

Frankrig er endnu ikke ramt af afrikansk svinepest, men sygdommen findes tæt på i både Belgien, Tyskland og Italien.

Derfor har Frankrig arbejdet på at få lavet en aftale, der skal sikre landets eksport af svinekød i det tilfælde at landet skulle blive ramt af den frygtede sygdom.

Det er nu lykkedes, og Frankrig har i princippet indgået en aftale med Kina om en såkaldt regionaliseringsaftale med Kina. Det skriver Markedsnyt for grisekød.

Aftalen betyder, at hvis Frankrig rammes af afrikansk svinepest, så lukkes der kun for dele af landets eksport fra de ramte områder. Regioner uden smitte kan dog fortsætte eksporten.

Frankrig eksporterer årligt 13 mio. kg svinekød til Kina.

Aftalen er en udløber af den franske præsident, Macrons, besøg i Kina i november 2020, hvor spørgsmålet blev taget op med Kinas Præsident Xi jinping. Aftalen skal senere underskrives af de to Præsidenter.

Siden Tyskland blev ramt af udbrud af afrikansk svinepest, har tyskerne forsøgt at få en aftale om regionalisering i hus med Kina. Det er dog endnu ikke lykkes, og hele landets eksport af svinekød til Kina har været stoppet siden september 2020.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle