Frankrig vil forbyde omdiskuteret aflivningsmetode af hanekyllinger

Frankrig vil forbyde aflivning af hanekyllinger med en hakkemaskine, der minder om en blender. Herhjemme bliver de fleste hanekyllinger gasset.

Frankrig er ved at kigge på et forbud, der skal gøre det ulovligt at masse-aflive hanekyllinger i en hakkemaskine.

Den franske landbrugsminister, Didier Guillaume, udtale i sidste uge, at Frankrig vil forbyde metoden ved udgangen af 2021. Det skriver CNN.

Metoden, der har været noget omdiskuteret gennem tiden, består af, at de kasserede hanekyllinger bliver smidt i en maskine med rotorblade, der minder om en blender.

"Intet vil være, som det var før (i fjerkræproduktionen red.). Vi vil udvikle os, der er ingen vej tilbage, regeringen er forpligtet til det", udtalte den franske landbrugsminister på en pressekonference i forbindelse med forslaget.

Milliarder af hanekyllinger aflives verden rundt, da hanekyllinger naturligt ikke kan bruges i ægproduktionen - og de fleste steder heller ikke bruges til kyllingekød.

I Danmark bliver omkring en million hanekyllinger aflivet ved gas og kvælning i en beholder med CO2, skriver forskere fra KU.

På verdensplan skønnes det, at der er tale om mellem fire og seks milliarder aflivninger om året.

I 2013 blev der ifølge Landbrug & Fødevarer årligt aflivet omkring 3,2 mio. levedygtige, daggamle hanekyllinger i Danmark. Flere steder kigger forskere dog på, om man kan bringe antallet af aflivninger af hanekyllinger ned ved at kønsselektere befrugtede æg.

Frankrig kigger også på at forbyde at kastrere pattegrise uden bedøvelse.

Den franske regeringen vil i løbet af de næste uger præsentere egentlige lovtekster til forslagene.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle