Fredag begynder opgravningen af mink ved Kølvrå

I alt 10.000 ton mink og jord skal graves op, når arbejdet med at fjerne de nedgravede mink ved Kølvrå begynder fredag.

På fredag ved daggry går arbejdet i gang med at fjerne de omkring 7.000 ton mink, der tilbage i november blev begravet ved Kølvrå.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge miljøgodkendelsen skal der i alt graves omkring 10.000 ton bestående af mink, jord, sand og kalk op ved Kølvrå.

Dermed fortsætter opgravningerne af de i alt ca. 21.000 ton minkmasse, som i november blev begravet ved henholdsvis Kølvrå og Nr. Felding.

Ifølge Fødevarestyrelsen forventer man, at opgravningen ved Kølvrå vil tage en måneds tid og at de sidste mink dermed vil være fjernet omkring midten af juli.

Opgravningerne ved Nr. Felding gik i gang i slutningen af maj, og arbejdet med opgravning og afbrænding af minkene på de 13 forbrændingsanlæg er stadig i gang.

Høje temperaturer kan give lugtgener

Men selvom lugtgenerne viste sig at være beherskede under opgravningerne i Nr. Felding, kan Fødevarestyrelsens indsatschef Kasper Klintø ikke garantere, at lugtgenerne ved Kølvrå ikke kan blive en større udfordring de kommende dage.

Det skyldes at temperaturen ser ud til at kunne krybe over 25 grader frem mod weekenden, forklarer han.

"Vi gør, hvad vi kan for at minimere generne, og entreprenøren graver ikke flere mink op ad gangen, end vognmanden kan køre væk stort set med det samme", fortæller Kasper Klintø.

Han understreger, at alle lastbiler bliver kontrolleret, og efter behov vasket og desinficeret, inden de kører ud på landevejene. Endvidere er alle containere på lastbilerne både lækagesikrede og overdækkede, når de ruller ud på turen til forbrændingsanlæggene.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle