Frederik Lüttichau stopper som formand for Større Jordbrug

Formanden for Sektionen for Større Jordbrug stopper.

Frederik Lüttichau stopper som formand i Sektionen for Større Jordbrug. 

Det skriver udvalget i en pressemeddelelse.

Efter en periode på syv år som formand for Tolvmandssektionen og siden Sektionen for Større Jordbrug er tiden nu kommet til, at Frederik Lüttichau skal dedikere sin tid anderledes. 

"I den kommende tid har jeg øget behov for at fokusere på mit landbrug, og samtidig har jeg andet bestyrelsesarbejde, som kræver mere af min tid. Det er baggrunden for at jeg har valgt give formandsskabsstafetten videre til nye kræfter. I øvrigt fortsætter jeg i Udvalget for at støtte formanden frem til årsmødet", siger han. 

Udvalget har valgt næstformand Christina Ahlefeldt-Laurvig som hans efterfølger på formandsposten.

"Jeg er meget tilfreds med, at Udvalget har valgt vores næstformand Christina Ahlefeldt-Laurvig til formandserhvervet, og jeg er meget tryg ved at overlade posten til hende. Christina har både stor og relevant erfaring med bestyrelsesarbejde i Patriotisk Selskab og Landøkonomisk Selskab, men har også gennem mere end et årti varetaget landbrugets interesser som rådgiver og advokat. Det sidste år har hun varetaget Større Jordbrugs interesser i Planteproduktion i L&F. Samtidig blev Christina i november sidste år valgt ind i Primærbestyrelsen i L&F på et fritvalgsmandat. Jeg er sikker på, at vi i Sektionen for Større Jordbrug får en fremragende formand i Christina, som vil markere vores synspunkter markant og ordentligt og søge indflydelse på konstruktiv vis", siger Lüttichau.

Han glæder sig samtidig overdrage formandskabet i Større Jordbrug på et tidspunkt, hvor udvalget har godt fat i deres hovedfokuspunkter og har en stærk strategi for, hvordan de vil arbejde med vores mærkesager, som naturpolitik, capping af EU-midler, bo- og gaveafgift, omlægning af pesticidreguleringen, afskaffelse af jordskatter og udsætning af vildt. Alt sammen for at styrke et frit og liberalt landbrugserhverv på en miljømæssigt bæredygtig måde.

"En af de aktuelle ting, som vi har arbejdet rigtig meget med de sidste måneder, er den målrettede kvælstofregulering. Hvor vi nu præsenterer eksempler på, hvordan balanceregnskaber som en alternativ reguleringsform kan udformes. På den måde gøres landmanden direkte ansvarlig for kvælstofudnyttelsen i marken", siger Frederik Lüttichau. 

Den nu tidligere formand startede sin tilværelse som landmand ved at arve det jyske gods Rohden ved Vejle. Men så fik han et godt købstilbud i 2003, og det satte ham i stand til at købe de lollandske godser Søholt og Engestofte. Siden er Engestofte solgt fra.

Rettet klokken 16:08: Tidligere fremgik det af artiklen, at Frederik Lüttichau overtog sin fars gård på Djursland. Det passer ikke, det er søsteren, der har overtaget denne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle