Fremadstormende gårdbutik-kæde henter nye kræfter

Stifter af gårdbutik-konceptet Landmad, landmandskone Louise Dolmer har ansat tidligere Løgismose-direktør, Lars Asmussen, for at få hjælp til at strømline organisationen efter eksplosiv vækst de seneste år.

Indtil nu er det stifter og landmandskone Louise Dolmer, der har været direktør for Landmad, som er et gårdbutik-koncept med 10 franchisebutikker fordelt over hele landet.

Men nu har virksomheden ansat tidligere Løgismose-direktør, Lars Asmussen for at få hjælp til at strømline organisationen efter eksplosiv vækst de seneste år.

"Jeg er jo iværksætter med hjertet, og jeg har kunnet trække den indtil nu, men jeg er super glad for at have ansat en så erfaren mand som Lars Asmussen. Jeg skal stadig være i front og sikre, at vores dna er med i alt, hvad vi gør, og jeg vil stadig tale landmandens sag, men jeg har brug for Lars’ erfaring til at sikre driften og arbejde i ’maskinrummet,"siger Louise Dolmer til Landbrugsavisen.dk

Lars Asmussen har næsten 20 års erfaring fra fødevarebranchen og har arbejdet som selvstændig konsulent  siden efteråret 2016, hvor han forlod sit job hos Løgismose. Her havde han været i otte år. Lars Asmussens primære opgaver vil være at strømline organisationen, så den passer til dens nuværende størrelse og bliver gearet til at kunne åbne endnu flere nye butikker i anden halvdel af 2017.

Planen er at åbne fem nye butikker i 2017.

Ekstrem stædighed og meget arbejde

Landmad-konceptet tæller allerede 10 franchise-butikker. De ni er åbnet i 2016. Da Louise Dolmer i 2015 begyndte at fortælle om sin vision for sin virksomhed, som startede som almindelig gårdbutik i 2011 var der ikke mange, der troede på at det kunne lade sig gøre.

"Det har hele tiden været meningen, at det skulle blive til mere, men det har heller ikke været en dans på roser. Jeg er ekstremt stædig og meget arbejdsom og heldigvis har jeg en meget forstående familie, der også er med i det. Jeg har jo nærmest ikke været hjemme i tre år," siger Louise Dolmer.

Pt. er to af hendes døtre ansat i virksomheden, inden de skal videre med uddannelse.

Webshop skal omlægges

Louise Dolmer har fra starten haft en ide om, at hver franchise-butik skulle have deres egen lokale webshop. Det har givet mange it-folk grå hår i hovedet og en af de fremtidige opgaver bliver da også at lave webbutikkerne om til én centraltstyret shop.

"Der må jeg erkende, at jeg tog fejl, og der har jeg måttet betale nogle lærepenge," siger hun.

Bestyrelsen investerer

I efteråret 2016 fortalte Landmad til Landbrugsavisen at man søgte flere økonomiske ressourcer, nærmere bestemt 2,5 mio. kroner, via crowdfunding. Det lykkedes imidlertid ikke.

"Vi var first-movers på konceptet, og det viste sig, at reglerne omkring private investeringer og hele processen var for kompliceret til, at det kunne lykkes. I stedet har vi i bestyrelsen besluttet selv at investere. Vi har heldigvis en god, arbejdende bestyrelse. Men vi er altid på udkig efter bedre finansiering og klog kapital. Det koster penge at løfte virksomheden yderligere," siger Louise Dolmer.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle