Friland får ny direktør

Frilands direktør Claus Hein har sagt ja til en ny stilling og afløses derfor af Søren Tinggaard.

Danish Crowns økologiske selskab Friland går ind i det nye år med en ny direktør.

Den tidligere direktør Claus Hein skal nu prøve kræfter med posten som direktør for europæisk detailsalg i Danish Crown. Han afløses af Søren Tinggaard, der vender hjem til Danmark efter fire år i Kina.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Friland sælger et produkt der i høj grad er værdibaseret. Kunderne og forbrugerne vælger Frilands produkter til, fordi de kan noget ekstra på særligt dyrevelfærd og en meget stor del er også økologisk, så jeg ser frem til at arbejde for at løfte værdien på vores leverandørers råvarer, siger den nye Friland-direktør Søren Tinggaard.

Søren Tinggaard har ligesom Claus Hein en bred erfaring i Danish Crown og var i en årrække underdirektør i Danish Crown Porks salgsafdeling. De seneste år har han siddet som leder af Danish Crowns salgskontor i Shanghai.

- Friland er på mange måder en virksomhed i virksomheden, fordi Friland har sin egen bestyrelse, egen leverandørgruppe, egen organisation osv. Det bliver virkeligt spændende at kunne arbejde med hele værdikæden og ikke mindst at komme helt tæt på Frilands leverandører, siger Søren Tinggaard.

Formand for Friland, Peter Fallesen Ravn takker Claus Heins for sin indsats for at sikre værdien af Frilands produkter.

- Jeg glæder mig samtidig over, at vi allerede nu har hans afløser på plads, for Friland er fortsat udfordret af det skifte i forbrugernes indkøbsmønstre, som blev udløst af krigen i Ukraine, siger Peter Fallesen Ravn.

Skal noget nyt

Claus Hein er også klar til at skrive et nyt kapitel i sin 24 år lange Danish Crown-karriere.

Han begyndte som sælger til den danske detailhandel på grisekød og sluttede som salgsdirektør, inden han efter en kort periode uden for koncernen blev salgsdirektør i Danish Crown Beef. Han har været direktør for Friland siden 2019, og han lægger ikke skjul på, at det bliver svært at sige farvel til de dedikerede Friland-leverandører.

- Jeg har nydt det tætte samarbejde med bestyrelsen, leverandørerne og selvfølgelig medarbejderne i Friland, men jeg har imidlertid fået en mulighed, som jeg ikke kan sige nej til. Jobbet som direktør for det europæiske detailsalg er et drømmejob for mig, fordi jeg både får mulighed for at gøre brug af alt den erfaring, jeg har fået over årene og samtidig får en ny udfordring, som handler om at øge vores salg til detailhandlen i Europa, siger Claus Hein.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle