Friske Fendtpiloter forårsforberedt

Hos Fendtforhanderen TBS Maskinpower var 40 Fendtpiloter på brugerkursus. 

Maskinforhandleren TBS Maskinpower har netop afsluttet to velbesøgte brugerkurser i Fendt-traktorer.

Godt 40 piloter deltog i kurserne, som blev afholdt hos TBS i Starup og i Holstebro. 

”Det er sådan en skøn blanding af landmænd, som er nye i Fendt-verdenen. Og Maskinstationer, som har fået nye folk, der endnu ikke er helt dus med Fendt. Og så de garvede folk der lige vil have repeteret”, siger sælger hos TBS, Thomas Lilleholt

Han uddyber, at kursernes indhold i det store hele er en gennemgang af foragerautomatik. Hos Fendt kaldes det for VarioDoc. 

”Det er enormt vigtigt, at de her ting sidder i fingrene, når man kommer i marken. For hvis man først skal til at sætte sig ind i det, når man holder småstresset i marken, så bliver det ikke godt”, siger Thomas Lilleholt.

Administrerende direktør i TBS, Jan Garder, tilføjer i en pressemeddelelse: 

”Det er vigtigt, at kundens chauffører forstår og kender til de forskellige teknologier, der er i en Fendt, så de får en lettere arbejdsdag bag rattet og større arbejdsglæde. Og så tror jeg, det er vigtigt, at vores kunder ved, at vi har fokus på dem hele tiden – ikke bare når de skal købe en ny traktor”

Kurserne har tidligere været afholdt i AMU-regi, men hos TBS har de nu valgt at uddanne en medarbejder til at afholde kurserne. 

På den måde kan deres kunder få afholdt kurser, når det passer ind i deres periodisk pakkede kalendere. 

”Foruden automatikken er vores medarbejder også servicemand, så der kommer også lige en gennemgang af stærke og svage punkter i forhold til vedligehold og olieskift”, siger Thomas Lilleholt. 

Hans tip er altså, at man netop i de knapt så travle perioder skal sætte sig ind i sit maskineri. For det betaler sig i sidste ende.  


Landmand til landmand

Foruden undervisningen, er en anden faktor på kurset også vigtig, siger Thomas Lilleholt. 

”Noget af det bedste ved de kurser, det er når brugerne snakker sammen. Egentlig er landmænd allerbedst til at snakke med hinanden. Og vi er lidt nørder, og bliver måske for tekniske her på TBS. Men de ved, hvad der virker og deler mellem hinanden hvordan og hvorledes. Det skal man ikke undervurdere værdien i.” siger sælgeren. 

Og underviseren, Gert Jensen, er også begejstret for kurserne. . 

Han hæfter sig ved, at piloterne i højere grad end tidligere er interesserede i mulighederne for at dokumentere, hvor og hvornår arbejdsopgaver er løst, og hvor stort forbruget af kemi, gødning og så videre har været. Noget VarioDoc også giver mulighed for.

”Først og fremmest får vores kunder afklaret nogle aktuelle ting. Men vi får også værdifuld information om, hvor vi skal være bedre til at informere, når vi sætter folk i gang med deres nye traktor”, siger Gert Jensen

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle