Frist for ansøgning om arealstøtte bliver ikke forlænget

Landbrugsstyrelsen anerkender de driftsudfordringer, der har været på Tast selv-service, og beklager de frustrationer den ustabile drift har forårsaget. Ansøgningsfristen bliver ikke forlænget, da det kan have flere negative følgevirkninger og medføre forsinkelser i udbetalingerne til landmændene. 

Tast selv-service har drillet en hel del i år. At Landbrugsstyrelsen, på trods af den ustabile drift, ikke udskyder ansøgningsfristen, skyldes, at det ville kunne påvirke den fysiske kontrol, som dermed ikke ville kunne gennemføres til tiden. Det ville kunne påvirke udbetalingerne og være til stor ulempe for landmændene.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

En anden udfordring ved en udsættelse af ansøgningsfristen er, at det ville kunne påvirke åbningen af nye skemaer til ansøgning om miljø- og økologitilsagn og give kortere tid til indsendelse. Endelig ville det udfordre den i forvejen meget stramme tidsplan for beregning og udmelding af et eventuelt obligatorisk krav til de målrettede efterafgrøder. 

"Derfor har vi samlet set vurderet, at det er bedst at fastholde fristen, så landmændene ikke kommer til at vente unødigt længe på pengene", skriver Landbrugsstyrelsen.

Ansøgningsfristen er således stadig onsdag den 17. april.  

Kundecenteret udvider åbningstiderne

For at hjælpe med spørgsmål til ansøgningerne udvider Kundecenteret åbningstiderne flere dage frem til ansøgningsfristen 17. april.

Her er de udvidede åbningstider:

  • 11.-12. april og 15.-17. april kl. 8-18.

Telefonkøen er formentlig kortest kl. 8 – 9 og kl. 16-18, vurderer Landbrugsstyrelsen.

Sats ikke på at sende fællesskemaet lige før fristen

Landbrugsstyrelsen anbefaler, at du ikke venter med at sende fællesskemaet til om aftenen den sidste dag. Det tager ofte længere tid end forventet at indtegne marker og udfylde skemaet. Desuden kan Tast selv-service være ustabilt kl. 23-24.

Så husk at starte i tilstrækkelig god tid til, at du kan nå at sende fællesskemaet ind inden fristen, lyder rådet. 

Har du en IT-fejl på din ansøgning?

Hvis du oplever, at du ikke kan indsende et skema, fordi der er en fejl i Tast selv-service, skal du udfylde en fejlmeldingsformular på hjemmesiden. Det er din dokumentation for, at du har forsøgt at indsende, men er blevet forhindret i det.

"Vi retter IT-fejl, så hurtigt vi kan, og vi giver dig direkte besked, når fejlen er rettet", skriver styrelsen.

Hvis du godt kan sende et skema med nogle af dine marker, men en IT-fejl blokerer for nogle andre, er det vigtigt, at du sender skemaet senest 17. april. Så kan du indtaste resten af dine marker, når fejlen er rettet. På den måde undgår du en nedsættelse af støtten på grund af forsinket indsendelse.

Hvis du slet ikke kan indsende dit skema på grund af en IT-fejl, vil landbrugsstyrelsen vurdere din sag, når fejlen er rettet, og du har indsendt skemaet.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle