Frustreret landmand: Kommunen vil genoprette vandløb tværs over hans mark

Kommunen har givet tilladelse til et projekt, som skal genoprette et vandløb hen over landmands marker.

Landmand Lars Tolstrup fra Bornholm er mildt sagt frustreret. Kommunen har netop besluttet, at en 70 meter lang rørlægning, hvor en å løber under landmandens mark, skal graves op - i stedet skal der anlægges et åbent vandløb på marken. Det skriver BornholmsTidende.

Gravearbejdet sker som en del af restaureringen af Samsing Å, men sagen er, at landmanden har modsat sig projektet i årevis, da det vil gå ud over markens drift. Lars Tolstrup har tilbudt at udføre genopretningen af vandløbet på en anden del af åen, som også er på hans jord, men lige lidt hjælper det.

Nu har Center for Miljø, Natur og Fritids besluttet at projektet bliver gennemført som et ekspropriationslignende indgreb, da Lars Tolstrup ikke deltager frivilligt i projektet. Kommunen mener ikke, de har et valg, da de er underlagt vandplanerne og EU-direktiver.

Gravearbejdet betyder, at landmanden får indskrænket rådigheden for sin jord, men til gengæld bliver han pålagt at vedligeholde vandløbet. Som erstatning får han tilkendt 45.800 kroner.

"Jeg er irriteret og frustreret. Det er mig, der ejer den her jord, og jeg er ikke enig i deres beslutning. Kommunen tror, den kan bestemme over noget, jeg ejer", siger han til Bornholms Tidende.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle